kapat

10.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Güven tam, oyu 354
57. hükümet, Menderes hükümetinden sonra en fazla güvenoyu alarak rekor kırdı

Nuri KAYIŞ

DSP-MHP-ANAP Hükümeti, Adnan Menderes hükümetinin rekorunu kırarak güvenoyu aldı. Mayıs-1950'deki seçimlerin ardından Menderes'in kurduğu Hükümet 192'ye karşı 282 oy almıştı.

TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut başkanlığında toplanan TBMM Genel Kurulu'na ilk gelen lider DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit oldu. Ecevit'i sırasıyla MHP, DYP, FP ve ANAP liderleri izledi.

Elektronik sistemle yapılan açık oylama için Akbulut 10 dakika süre verdi. Oy kullanması için Ecevit'e, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile görevliler yardımcı olurken, Bahçeli de görevlilerden yardım aldı.

Diğer liderlere de grup başkanvekilleri ile milletvekilleri oy kullanabilmeleri için yardımcı oldular. 15 milletvekili ise elektronik sistemi kullanamayınca, oylarını pusula göndererek kullandılar. Akbulut, yaklaşık 10 dakikada oyları hesapladı ve sonucu alkışlarla açıkladı. 536 milletvekilinin katıldığı oylamada 354 milletvekili hükümet programına kabul oyu verirken, 182 milletvekili ret oyu kullandı.

Toplam sayısı 350 olan iktidar partilerine, bağımsız milletvekilleri Mehmet Ağar, Evliya Parlak, Ahmet Özal ile Bekir Gündoğan'ın da destek verdiği belirlendi.

Muhalefetten fire
FP'den Türk vatandaşlığı kaybettirilen Merve Kavakçı'nın ismi ise ad defterinden çıkartıldı.

Ecevit'ten teşekkür
Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, güvenoylamasından sonra Ecevit'e kutlama mesajı gönderdi. Demirel'in, ayrıca Ecevit'i telefonla da arayarak tebriklerini ilettiği belirtildi.

Güvenoylamasının ardından Başbakan Ecevit ve Bakanlar Kurulu üyeleri, önce Anıtkabir'e giderek saygı duruşunda bulundular. Ecevit ve bakanlar daha sonra, Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i ziyaret ettiler.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır