kapat

10.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Oğlunun kurbanı
Başarılı operasyonlara imza atan Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican en büyük darbeyi oğlu Murat Bilican'dan yedi

Tülay ACAR (SHA)

Emniyet teşkilatında görevden almalara kadar uzanan bir iç çekişmeyle sonuçlanan telekulak skandalının son kurbanı zorunlu izne ayrılmak durumunda kalan Emniyet Genel Müdürü Necati Bilcan oldu. Emniyet çevreleri genel müdür Bilican'ın 24 yaşındaki oğlu Murat Bilican'ın yarattığı skandalların kurbanı olduğunu konuşuyor.

Oğul Bilican bombası ilk olarak Narkotik Şube eski Müdürü Ferruh Tankuş'un görevden alınmasının ardından ortaya attığı şok iddialarla patlamıştı. Tankuş, Murat Bilican'ın kullandığı telefonun faturasını devlete ödettiğini, telefonu ise Necati Bilican'ın tahsis ettiğini söylemişti.

Tankuş, Murat Bilican'ın uluslararası uyuşturucu kaçakçısı Hacı Muhittin Bektaş'ın oğlu Yılmaz Bektaş ile birlikte Bodrum'da ortak bar işlettiğini de ileri sürdü. İddiaya göre Murat Bilican, Muhittin Bektaş'ın sahte pasaportla giriş-çıkış yapmasına yardımcı olmuşlardı.

Üstelik çapkın
Tankuş'un iddiaları bunlarla da bitmiyordu. Tankuş, Yılmaz Bektaş'ın Beşiktaş'ta silah atma olayıyla ilgili götürüldüğü karokolun kapısını tekmelediği, kendisini kurtaranın ise Bilican ve oğlu olduğunu anlatmıştı. Böylece Türkiye'de ilk kez bir polis müdürü kendi camiasından üstlerini bu derece suçlamış mesleğini deşifre ederek şok çıkış yapmıştı. Açıklamalarıyla Emniyette deprem yaratan Tankuş, bir süre sonra meslekten ihraç edildi.

Geçen yıl nişanlısından ayrıldıktan sonra birçok güzelle kaçamaklar yapan Murat Bilican son olarak ünlü manken İlgi Gövsa ile paparizilere yakalandı.

Basında çıkan haberler üzerine babasının uyarısıyla karşılayan ve bir süredir gece yaşantısından uzak kalan Murat Bilican, bir süre önce yine pop şarkıcısı Elif Öztürk ile objektiflere takıldı.

Bilican'ın turizm ve sigorta şirketinin ardından, Bodrum'da açtığı bar da tartışmalara neden oldu. Bodrum'a altı kilometre uzaklıktaki Torba'da geçen yıl denize hakim üç dönüm araziyi Hüseyin Özbek'ten üç yıllığına 90 bin dolara (36 milyar lira) kiralayıp Cohiba Bar'ı inşa eden Bilican, sosyetenin uğrak yeri haline gelen barı, bu sezon yüzme havuzlu, üç restoranlı tesise çevireceğini açıkladı.

Oğlunu korudu
Oğlu ile ilgili iddialara göğüs geren Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican ise bir röportajında şöyle dedi:

"Oğlum Murat, Bodrum'da 5 metrekarelik kapalı alanı olan bir kır kahvesi açmış. Gittim gördüm. Tost, sandviç satıyorlar. En ufak bir hatasında kapıya kiliti asar, oğlumu ilk hırpalayan ben olurum."

Bilican, Tankuş'un iddialarına da "Şüphe ve zanla açıklama yapmak olur mu. Bildiği şeyleri söyleyecek. Sadece iddiayla birtakım insanları zan altında bırakamazsınız" demişti.

Pırıl pırıl bir sicil
İçİŞleri Bakanlığı kararnamesi ile 25 Haziran 98'de üçüncü kez Emniyet Genel Müdürlüğü'ne getirilen Necati Bilican, daha önce Olağanüstü Hal Bölge Valiliğinde görev yapıyordu. Bilican, göreve gelir gelmez, Çatlı ile Kocadağ'ın ilişkisine, Ömer Lütfü Topal cinayetine, Susurluk silahlarına kadar bir çok konunun yeniden ele alınması talimatı verdi.

Uyuşturucu kaçakçısı Baybaşin, Sarı Avni, Özal Baysal, Kürşat Yılmaz'dan, Alaattin Çakıcı'ya kadar birçok mafya babasının yakalanmasına ilişkin başarılı operasyonlara imza attı. İnsan Hakları Derneği Başkanı Akın Birdal'a yönelik suikastı gerçekleştirenleri dokuz gün içinde yakalatan Bilican, Yeşil'in yakalanması için de seri operasyonlar düzenlemişti. Bu parlak siciline rağmen Bilican dün bir aylık izne ayrıldı. Her ne kadar Başbakan Bülent Ecevit Bilican'ın kendi isteğiyle izne çıktığını söylese bile kulislerde buna mecbur kaldığı konuşuluyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır