|
|
Hoca'yı ağlatan tören
Kurucusu olduğu Bilkent Üniversitesi'nin diploma töreni Prof.Dr. İhsan Doğramacı'yı duygulandırdı
BİLKENT Üniversitesi'nin 1998-99 mezunlarının diploma törenine katılan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, öğrencilerin "Cumhurbaba" sloganlarıyla karşılandı. Demirel öğrencilerin coşkusuna, "Hepinizi kucaklıyorum" diyerek karşılık verdi. Törene Demirel'in yanı sıra, Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Bilkent Üniversitesi Mütevellli Heyeti Başkanı Prof. ihsan Doğramacı, YÖK Başkanı Kemal Gürüz de katıldı. Törende konuşma yapan Demirel, yeni bir bin yıla girerken daha iyi okumuş bir Türk halkının, büyümenin, yücelmenin, yükselmenin ve gelişmenin şartı olduğunu belirterek, "Halkının daha iyi okutulmuş olması, 21. yüzyıla girerken devletimizin ve toplumumuzun en önemli hedeflerinden birisidir" dedi. Demirel şöyle devam etti: "21. yüzyıl üniversitesi olan Bilkent'ten mezun olmak, aslında 21. yüzyılın istediği kişiler olmanızdır. Sizler, 1999'da değilsiniz. 2000'li yıllara hazır gençlersiniz. Sizi tebrik ediyorum."
Beraber yaşa, beraber çalış
"Nereden nereye geldik?" diye soran Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: "1930'lu yıllarda Darülfünun'dan çevrilme bir tek üniversitesi bulunan Türkiye... 72 üniversiteli, 1.5 milyon öğrencisi bulunan Türkiye'ye geldik. İşte bu, 75 yılın neticesidir." Demirel, değişen dünya şartlarına da işaret ettiği konuşmasında, küreselleşme olayına dikkat çekerek bunun eğitime yansımasını vurguladı. Demirel, şunları söyledi: "Bir gün gelecektir ki sınırlar resmen mevcut olacak, fiilen olmayacaktır. 21. yüzyıl 'beraber yaşa, beraber çalış' yüzyılı olacaktır. 21. yüzyıl insanı global insan olacaktır. Bilkent Üniversitemiz global hedeflere Türkiye'yi ulaştırmak için gayret sarf etmektedir."
Duygulu anlar yaşadı
Törende Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Bilkent Üniversitesi'nin kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı'dan övgüyle söz etti. Bostancıoğlu'nun konuşmasından duygulanan Prof. Doğramacı'nın gözlerinin dolduğu ve gözyaşlarına engel olamadığı görüldü. Duygulu anlar yaşayan Doğramacı, gözlüğünü çıkararak gözyaşlarını sildi.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|