kapat

10.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İlişkiler zirvede
Türkiye ve Ortadoğu uzmanı Alan Makovsky: Türk-Amerikan ilişkileri zirvede... Türkiye dünya siyasetinde hep ön planda

Amerika'nın tanınmış simalarından, Washington Yakındoğu Politikaları Enstitüsü uzmanı Alan Makovsky çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dün başlayan ve iki gün sürecek Doğu Akdeniz'de Güvenlik ve İşbirliği Uluslararası konferansı için İstanbul'da bulunan Makovsky, Türk-İsrail işbirliğini ve Türkiye'nin dünyadaki yerini değerlendirdi. "Ortadoğu'da tüm ülkeler düşüşte... Tek yükselen ülke Türkiye" diyen Makovsky, bölgede özellikle askeri açıdan güçlü ve kuvvetli bir Türkiye'nin oluştuğunu vurguladı. Konferansın ilk gününde çoğunluğu yabancı oldukça kalabalık bir izleyici topluluğuna hitap eden Makovsky, "Türk Amerikan ilişkileri daha önceki yıllar da iyiydi. Ancak şunu itiraf etmeliyim ki şu anda hiç olmadığı kadar sıkı; zirvede..." ifadesini kullandı.

Holbrooke'tan örnek
Soğuk Savaş'ın bitmesinin ardından NATO'nun misyonun da genişlediğini kaydeden Amerikalı uzman Türkiye'nin her geçen gün daha da önem kazandığını şu sözlerle anlattı: "Amerikalı diplomat Richard Holbrooke'un 1995'te söylediği bir sözü bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Dünya işlerinde hep ön planda, ön saflarda yer alan bir Türkiye oluştu. Türk uçakları Kosova'da savaşıyor. Ortadoğu'da El Halil'de yine Türk askerleri var."

Türkiye'nin izleyeceği yeni aktif dış politikada İsrail ile çıkarlarının gerek siyasi gerekse ekonomik açıdan uyuştuğunu anlatan Makovsky, Amerika'nın bu işbirliğini sonuna kadar desteklediğinin altını çizdi.

GÜNEY ÖZTÜRK


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır