kapat

10.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Karşınızda Bayan Geri Halliwell!
Geçtiğimiz yıl "Spice Girls" grubundan ayrılan baharat kızların zencefili "Ginger Spice", Geri Halliwell olarak geri döndü. Yeni albümü "Look At Me" ile listeleri zorlamayı hedefleyen 26 yaşındaki Geri, onu buraya taşıyan sebepleri ve hikâyesini anlatırken oldukça iddialı.

Her ay bir ünlüye editörlük yaptıran "New Women" dergisi, son sayısında bu görevi Geri'ye vermiş. Derginin güzellik sayfalarının editörlüğünü üstlenen Geri'yle bir de söyleşi yapılmış. İşte bu röportajdan bazı bölümler...

- Gizemli ve acımasız tutumuyla Geri, müzik piyasalarını altüst ediyor. Bu da, solo kasetinin müthiş bir başarı yakaladığı anlamına geliyor. Doğru mu?
Önceleri çok korktum. Tam olarak ne yapmak istediğimi bilmem ve gelmek istediğim noktayı iyi ayarlamam gerekiyordu. Büyük hedeflerim vardı ve bunların çoğunu başarmıştım, aynı başarıyı tek başıma da gerçekleştirmek istedim. Bu, insanı yiyip bitiren bir hırs aslında. 'Başarabilir miyim?' diye tedirginlik duyduğum zamanlar oldu. Bilinçaltımda korkup kaçmam gerektiğini hissettim ama direndim. Spice Girls'ten ayrıldığım zaman kendime olan güvenimi tamamen kaybetmiştim. Ve bir daha hiç şarkı söyleyemeyeceğimi düşünmüştüm. George Michael bana bir şarkısını verdi, işte o zaman kendime olan güvenim yerine geldi. Ona çok şey borçluyum.

Geri ve yaşadığı değişimler
- Son zamanlarda, hakkında en çok haber çıkan starlardan biri de sensin. Kendinde ne gibi yenilikler yaptın? Yeni imajın nedir?

Bu benim yeni imajım değil, Spice Girls'ten önceki doğal halim. Bendeki değişiklik artık "Ginger"ın, yani "zencefil kızın" izlerini taşımamamdan kaynaklanıyor. Ginger, içimdeki küçük yaramaz kızdı. İçimdeki çocukluğu saklamak için çok makyaj yapardım. Bilirsiniz insan uyandığında kendini kötü hisseder ve bir şekilde bunu örtmek ister. Doğal halime geri dönmek bana hayat veren bir değişiklik oldu. Oturdum ve "Ben kimim?" diye düşündüm. Ve kendi kimliğimi buldum. Artık kendimi olduğum gibi hissediyorum. Böyle daha rahatım ve kendime güveniyorum.

- Geri artık Birleşmiş Milletler'in barış elçisi ve Göğüs Kanseriyle Mücadele Derneği'nin temsilcisi. Bu konuda kendine biçtiğin görev nedir?
Birleşmiş Milletler temsilciliğini yapmak bana onur veriyor. Böyle bir organizasyona katıldığım için, kendimi çok iyi hissediyorum. Hepimiz hoşgörülü olmayı öğrenmeliyiz. Artık topluma faydalı olacak, önemli şeyler yapmak istiyorum. Kadının ne kadar güçlü olabileceğini kanıtlamak istiyorum. Bu yalnızca bir başlangıç.

Geri ve can dostu "Harry"

- Herkes Harry'den bahsediyor. Harry de kim?
Harry benim köpeğim. Henüz küçük bir bebek olmasına rağmen, kaç kez hayatımı kurtardığını hatırlamıyorum. Yalnızlığımı dağıtan ve kendimi mutlu hissetmemi sağlayan şeylerin başında Harry geliyor. Önceleri yalnızca bir köpek istemiştim, zamanla bir dost sahibi olduğumu anladım.

- Gece klüplerinde dansçılıktan mankenliğe, Türkiye'de yarışma hostesliğinden baharat kızlığa uzanan şöhret arayışı, mutlu sonla bitti. Seni yönlendiren ne oldu?
Büyük bir dikkatle şöhret basamaklarını çıktığım doğru. Babamın ölümünden sonra bu, beni o kadar da ilgilendirmiyor. Büyük bir üzüntü yaşadığınız zaman, sizin için önemli sandığınız şeylerin aslında hiç de o kadar önemli olmadığının farkına varıyorsunuz. Ve olumsuzluklar arasında pozitif yanlar görmeye çalışıyorsunuz. Ben kendimi pozitif olarak motive etmeye çalışıyorum. Bazı tecrübeler, farkında olmadan sizi güçlendiriyor ve daha olgun tepkiler vermenizi sağlıyor. Ben de kendimi daha güçlü hissediyorum. Bence hayatın bana kazandırdığı tecrübeler, şöhretten daha önemli... Kendimi her konuda yetersiz hissediyor, sürekli yeni bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Arayışı içinde olduğum tek şey bu.

Geri ve ilişkileri
- Geri'nin aşk hayatı hakkında hemen hemen hiçbir şey duymuyoruz. Gerçekten bir şey yok mu? Neler oluyor?

Son beş yıldan beri kendime uygun birini bulamadım. Artık gerçekten bir şeyler paylaşabileceğim biriyle karşılaşmak istiyorum. Saygı çok önemli. Sevdiğin şeyleri paylaştığında sen de, karşındaki insan da mutlu oluyor. George Michael beni evine davet edip "Connect 4" adlı parçayı benimle seslendireceğini söylediğinde çok mutlu oldum. Kendimi çok yalnız hissettiğim bir dönemdi. Üç ay aynı evi paylaştık.

- Bebek sahibi olmayı ya da evlenmeyi düşünüyor musun?
Evlilik için henüz erken olduğunu düşünüyorum. Ama çocukları çok seviyorum. Bir gün mutlaka çocuk sahibi olmak istiyorum. Bunun için önce doğru babayı bulmam ve çocuk yetiştirebilecek olgunluğa erişmem gerekiyor. Çocuğum için maddi, manevi bütün imkânlarımı seferber etmek isterim. Buna henüz hazır değilim, ama önümüzdeki on yıl içerisinde olabilir. Annemle babam ayrıldığı için mutlu bir çocukluk dönemi geçiremedim. Aynı şeyin benim çocuğumun başına da gelmesini istemiyorum.

- Güzel, zengin, ünlü ve başarılısın. Hiç olumsuz özelliğin yok mu?
Genellikle iyi ve sevimli olmaya çalışıyorum. Ama bazen sinirlendiğim, büyük hatalar yaptığım ve yanlış zamanlarda yanlış sözler sarfettiğim de oluyor. Tabii ki sonradan pişman olup üzülüyorum. Yine de sahip olduğum şeylerden mutluyum ve hatalarımı telafi etmek için elimden geleni yapıyorum. Kendimi çok şanslı buluyorum. Çünkü mutluyum...


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır