kapat

10.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Her kadının takıntısı; ayakkabı
"Dost başa, düşman ayağa bakmaz!" Eski bir atasözünden yola çıkarak ama bunu biraz değişikliğe uğratarak sizlere bu hafta bir ayakkabı mağazasını tanıtmak istiyorum...

er insanın bir takıntısı, hasta halde düşkün olduğu aksesuarlar vardır. İşte bende de ayakkabı hastalığı var! Nasıl olmasın? Bir giysiyi tamamlayan en önemli unsur ayakkabıdır. Ne kadar şık olursanız olun, eğer ayakkabınız uygun değilse ya da bakımsızsa tüm şıklığınıza gölge düşer...

Biz kadınlar yıllardır bot giydik. Abiye ya da günlük giysilerle botlarımızı ihmal etmedik. Ama bu sezon, ayakkabı altın çağını yaşıyor.

Şimdi gelelim Shoe and Me'ye... Ayakkabı mağazalarının arasında, alışılmışın dışında bir zihniyetle çalışan müessese, bu farklılığını vitrinine de taşıyor. Değişik ve çarpıcı vitrinler ile sürekli olarak dikkat çekiyor. 19.500.000 TL'den başlayan fiyatlar sunan Shoe and Me'de zorlanacağımız tek nokta, olsa olsa onca çeşit arasından kendi isteğimize uygununu bulabilmek olurdu.

300 çeşit ayakkabı
Çalışan kadınlar için özel olarak tasarlanan, rahatlığı ve sadeliği ön plana çıkaran kreasyonda yaklaşık 300 çeşit bulunuyor. 13 pontluk gece ayakkabılarından, parmak arası plaj terliklerine kadar her modeli bulabilirsiniz. Osmanlı'nın 700. yıldönümü sebebiyle Atıl Kutoğlu'nun düzenlediği defilede de tüm ayakkabıların sponsorluğunu yapan Shoe and Me, modelleriyle beğeni kazanmıştı. Ardından yine aynı konsepti vitrinlerine taşıyarak, orijinal ve tarihi değeri olan bir koleksiyonla vitrinlerini adeta bir müzeye dönüştürdü.

Mağaza sahibi Kemal Türkkan'ın eşi, A'dan Z'ye mağazalarının her şeyi ile ilgilenen, sempatik ve bu yönünü satış elemanlarına yansıtan bir hanımefendi olan Biller Türkkan aynı zamanda vitrinlerin kreasyonunu da hazırlıyor.

Pozitif enerji
Firma yetkilileri en nefret ettikleri şeyin, vitrinlerde sadece ayakkabı teşhir etmek olduğunu belirtiyorlar. Bu hassasiyetlerinin, kendilerine 1995 yılında "en iyi vitrin" ödülünü getirmiş olduğunu da söylemeden geçemiyor.

Patroniçenin pozitif enerjisinden olsa gerek, Shoe and Me mağazalarında gerçekten keyifli alışveriş yapabilirsiniz. Her zevke ve her ortama göre çok geniş bir ürün yelpazesi ile karşılaşacağınız Shoe and Me mağazalarında bu sezon Prada'nın başlattığı oryantalizm akımını ve takunyaları bulabilirsiniz. Tamamiyle bembeyaz bir dekorasyona sahip olan mağazalarda, ilk başta fazla gibi görünen satış elemanlarının, bir kalabalık bastığında aslında yetersiz bile kalabildiğini görebilirsiniz.

NOT: Geçen hafta, Akmerkez Polin mağazasındaki tek olumsuzluğun, solmuş çiçekler olduğunu yazmıştım. Firma yetkilileri bu yapıcı eleştiriden dolayı çok memnun olduklarını belirterek, çiçekleri hemen yenilemişler.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır