Malzeme:
* 15 dilim tost ekmeği
* 2 parça piliç göğüs eti (haşlanmış ve iri parçalara bölünmüş)
* 2 orta boy salatalık (dilimlenmiş)
* 2 orta boy domates (dilimlenmiş)
* 2 adet katı yumurta (dilimlenmiş)
* 5 dilim taze kaşar
* Tereyağ
* Taze çekilmiş karabiber
* Mayonez
* Tuz
Hazırlanışı:
Tost ekmeklerini kızartın. Kenarlarını kesip atın. Ekmeklerin 10 tanesinin birer yüzü, geri kalan 5 tanesinin de her iki yüzüne yağ sürün. Yan yana konan tek tarafı yağlı 5 dilimin üzerlerine piliç etlerini yerleştirin. Domates ve salatalığın yarısını da bunların üzerine bölüştürün. Tuz ve biber ilave edildikten sonra çift tarafı yağlı ekmekleri üzerlerine kapatın. Yumurta dilimlerini bu katın üzerine yerleştirin. Birer dilim kaşar ile kalan domates ve salatalıkları da üstlerine koyun. Üzerlerine birer tatlı kaşığı Mayonez dökün. Kalan ekmekleri de üzerlerine kapatın. Üzerlerinden hafifçe bastırılan sandviçleri, çaprazlama olarak keserek servis yapabilirsiniz.