|
GARNİTÜRLÜ VE SARMISAKLI KÖFTE
4 kişilik
Yarım kg kıyma
5 diş sarmısak
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
Bir buçuk çay kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı galeta unu, tuz
Üzerine:
1 kutu 250 gr.'lık garnitür
1 çorba kaşığı margarin tuz, nane
|
HAZIRLANIŞI
Kıymayı, 5 diş dövülmüş sarmısağı, 1 çay kaşığı naneyi, kırmızıbiberi, karabiberi, kimyonu, 2 çorba kaşığı zeytinyağını, 2 çorba kaşığı galeta ununu ve yeterince tuzu derince bir kapta karıştırın. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Uzun ve yassı köfteler hazırlayın. 180 derecelik fırında pişirin. Bu arada 1 kutu 250 gr.'lık garnitürü tavaya aktarın. 1 çorba kaşığı margarini ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Birkaç dakika tahta kaşıkla çevirin. Fırından çıkardığınız köftelerin üzerine sıcakken garnitürlü harcı yayın. Üzerine nane serperek, servis yapın.
Aşçının notu:
Ketçap'la servis yapıp, köftenin lezzetini arttırabilirsiniz.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|