kapat

17.05.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GARNİTÜRLÜ VE SARMISAKLI KÖFTE

4 kişilik
Yarım kg kıyma
5 diş sarmısak
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
Bir buçuk çay kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı galeta unu, tuz

Üzerine:
1 kutu 250 gr.'lık garnitür
1 çorba kaşığı margarin tuz, nane

HAZIRLANIŞI
Kıymayı, 5 diş dövülmüş sarmısağı, 1 çay kaşığı naneyi, kırmızıbiberi, karabiberi, kimyonu, 2 çorba kaşığı zeytinyağını, 2 çorba kaşığı galeta ununu ve yeterince tuzu derince bir kapta karıştırın. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Uzun ve yassı köfteler hazırlayın. 180 derecelik fırında pişirin. Bu arada 1 kutu 250 gr.'lık garnitürü tavaya aktarın. 1 çorba kaşığı margarini ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Birkaç dakika tahta kaşıkla çevirin. Fırından çıkardığınız köftelerin üzerine sıcakken garnitürlü harcı yayın. Üzerine nane serperek, servis yapın.

Aşçının notu:
Ketçap'la servis yapıp, köftenin lezzetini arttırabilirsiniz.


T A M E K
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır