25 adet
1 kavanoz Portakal Marmelatı
Birbuçuk su bardağı şeker
1 su bardağı süt
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Yeterince un
HAZIRLANIŞI
Bir buçuk su bardağı şekeri ve 1 su bardağı sütü hamur yoğurma kabına alın. Şeker eriyene dek çırpın. Ardından 3 adet yumurtayı ve 1 adet yumurtanın akını ilave edin. Yumurta sarısını sonra kullanmak için bir kenarda bekletin. 1 su bardağı sıvı yağı, 1 çay kaşığı karbonatı ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana dek un ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Hamurdan, cevizden biraz büyükçe parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak, şekil verin. Yuvarlak hamurların ortasına parmağınızla bastırarak, çukur oluşturun. Yumurta sarısı sürün. Hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılımasını bekleyin. Her kurabiyenin çukur olan kısmına portakal marmelatı koyun. Servis yapın.