|
TAVUKLU BAMYA
5 kişilik
2 çorba kaşığı margarin
1 adet orta boy soğan
Yarım kg tavuk eti
1 çorba kaşığı biber salçası
1 kutu sivri bamya konservesi
Yarım limonun suyu
1 su bardağı sıcak su
|
HAZIRLANIŞI
Margarini tencereye aktarın. Kızdırdıktan sonra küçük kesilmiş soğanı ekleyin. Soğan pembeleşmeye başladığında kuşbaşı iriliğinde kesilmiş tavuk etini ilave edin. Bu arada sivri bamya konservesini süzgece aktarın. 1-2 su yıkadıktan sonra suyun süzülmesi için bir süre bekletin. Tavuk eti yarı yarıya piştiğinde 1 çorba kaşığı biber salçasını ilave edin. Yemeğin suyu koyulaştığında tencereyi ateşin üzerine alın. Servis yapın.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|