Üst üste 3. kez lig şampiyonluğuna yürüyen G.Saray'da, Başkan Faruk Süren, yaklaşan transfer dönemi öncesinde şok açıklamalarda bulundu. Süren, ortalıkta dolaşan rakamların mantıkdışı olduğunu savunurken, "İç transferde tavan fiyatın 600 milyar olacağı söyleniyor. Biz toplu iş sözleşmesi yapmıyoruz ki, taban veya tavan fiyat olsun. Bizim futbolcularımız Türkiye'nin en kaliteli kadrosunu oluşturuyor. Sözleşmesi bitenlerle taban-tavan ayrımı yapmadan teker teker konuşacağız. Herkes ne hakettiyse onu alacak" dedi.
Kulübü'n mali durumunun ortada olduğunu dile getiren Süren, "Son 2 yılda rakamlar çok uçtu. Bu sene hiçbir kulüp geçtiğimiz senelerde ödediği paralara ulaşamaz. Elimizden gelen en iyi şartları sunarız. Beğenen kalır, beğenmeyen gider" dedi.
Okan'ı ayrı bir yere koyan Süren, "1.5 senedir inanılmaz oynuyor. Onu bırakmayı aklımızdan bile geçirmiyoruz. Fatih Terim, Okan, Arif ve Fatih gibi oyuncuların bırakılmasını istemiyor. Onun istediği gibi davranacağız. Gitsin dediklerini satacağız. Artık şampiyonluk G.Saray seyircisine yetmiyor. İki sene önce 30 bin kişiye oynuyorduk. 3. şampiyonluğa gidiyoruz, şahane oynuyoruz ama 15 bin kişi bizi izliyor. Demek ki, hedef büyütmeliyiz" yorumunda bulundu.