MHP'nin zor kararı
FP'li Merve Kavakçı'nın türbanla Meclis'e girmek istemesi, MHP'yi de zor durumda bıraktı.
MHP lideri Devlet Bahçeli dün türbanlı milletvekili Nesrin Ünal'ı kabul ederek, türban konusunda konuşmaması konusunda uyardı. Bahçeli Ünal'ın basında sık sık yer almamasını istedi ve "Bu konuyu sürekli gündemde tutarak tabanı yaralamamak gerekir" dedi.
Tabandan "açma" baskısı
Bu arada, FP Antalya Hanım Kolları Komisyonu başta olmak üzere, Nesrin Ünal'ın Meclis'te başını açmaması için hem MHP Genel Merkezi'ne hem de MHP Antalya İl Teşkilatı'na faks ve telefonlar geldiği öğrenildi. Faks ve telefonlarda türbanlı birçok bayanın Nesrin Ünal'ı desteklediği belirtilerek, başını Meclis'te açmaması istendiği bildirildi.
Ünal, dün MHP'den sonra kayıt işlemlerini yaptırmak üzere Meclis'e türbanlı olarak geldi. 13 milyon liraya milletvekili rozeti satın alan Ünal, MHP rozetini çıkararak yerine onu taktı. Ünal, türban konusunda tereddütü nedeniyle Meclis Albümü için fotoğraf çektirmedi.
Merve'yi bekleyecek
Ünal'ı Meclis'te hiç yalnız bırakmayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, gazetecilerin Ünal'a yönelik sorularını da "Nesrin Hanım bu konuda, ne yapacağını açıkladı. Daha fazla birşey sormayın" diyerek engelledi. Toskay, bir gazetecinin "Siz Nesrin Hanım'ın neyi oluyorsunuz" şeklindeki sorusuna sinirlenerek, "Sen galiba Ankara'da çalışmıyorsun. Benim adım Tunca Toskay. MHP milletvekiliyim ve partinin Genel Başkan Yardımcısıyım" dedi.
Daha önce "Gerekiyorsa başımı açarım" diyen Ünal'ın, Kavakçı'nın tavrını ve göreceği muameleyi bekleyip ona göre hareket edeceği belirtiliyor.
Demirel turlara başlıyor
Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, hükümeti kurma görevi vermeden önce, pazar günü liderleri kabul edecek. Demirel, yarımşar saat sürecek görüşmeleri, Meclis'teki milletvekili çoğunluğunu esas alıp en büyük partinin liderinden başlayarak yapacak. Demirel,saat 13.00'te son olarak DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'le yapacağı görüşmeden sonra, Meclis'e giderek, Genel Kurul'da gergin geçmesi beklenen milletvekillerinin yemin törenini izleyecek.
|