kapat

30.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Yabancı ülkelerle işbirliği yapmıştır'
İddianamede Apo'nun, Türkiye'ye düşmanlık besleyen ülkelerle işbirliği yaptığı vurgulandı

Vatana ihanet ve ülkeyi bölmeye teşebbüs suçundan hakkında "idam" cezası istenen Apo'nun, Türkiye'ye düşmanlık besleyen yabancı ülkelerle işbirliği içine girerek maddi çıkar sağladığı belirlendi. DGM savcıları tarafından hazırlanan iddianamede, Öcalan'ın yabancı ülkelerle çıkar ilişkisi şöyle ifade edildi:

"...Sanık Öcalan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ağır ve ciddi bir tehlikeye sokan, devletin egemenliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan, demokratik ve hoşgörülü ortamdan yararlanarak kin ve nefret tohumlarını atıp zamanla daha da geliştiren, Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhinde yabancı ülke temsilcileri ve kuruluşları ile işbirliği yaparak, terör örgütüne ve kendisine maddi-manevi çıkar sağlamıştır..."

İddianamede, PKK ve Ermeni terör örgütü ASALA'nın, 1980 yılının Ocak ve Nisan aylarında iki ayrı toplantı yaparak, Türkiye'ye karşı mücadelede işbirliği kararı aldıkları ve bu kararın basın toplantısı ile duyurulduğu ifade edildi. İddianamede ayrıca, PKK'nın yurtiçi ve yurtdışında Türkiye'ye karşı faaliyet gösteren sol örgütlerle işbirliği protokolü imzaladığı ve bu sayede terörü tüm ülkeye yaymayı hedeflediği belirtilerek şöyle denildi:

"...Örgütün Karadeniz'e açılma planında TKP-ML/TİKKO ve TDP örgütleriyle kurmuş olduğu ittifak, Sivas-Ordu-Tokat bölgelerinde gerçekleştirilen eylemlerle işler hale getirilmek istenmiştir. 'Devrimci Birleşik Güçler Platformu' adlı oluşumu kurmuştur. Bu oluşum için oluşturulan protokolde, PKK, TKP/ML, TKP/Kıvılcım, TKP-ML/Konferans, MLKP, DEV-SOL, DHP ve TDP adlı örgütler yer almıştır.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır