kapat

27.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Karısına rağmen muhtar seçildi
Batman'ın Karaköy muhtarı Mehmet Şirin Yakut, yeniden adaylığı koyduğu muhtarlık seçiminde tek aday olunca, eşi de dahil köyde kimse oy kullanmaya gerek görmedi. Eşine kızmadığını belirten Yakut, "Zaten tek oy muhtar olmam için yetiyordu. O oyu da kendi kendime verdim" dedi ve 189 seçmenli köyde tek oyla muhtar seçildi.

İlk iş içki yasağını kaldırdı
Önemli turizm merkezlerimizden Trabzon'un Uzungöl beldesinde, bağımsız olarak seçilen yeni belediye başkanı Kadir İnan'ın ilk icraatı, Faziletli Belediye Başkanı Mustafa Kanık'ın koyduğu içki yasağını kaldırmak oldu. Beldede FP'li belediye tarafından alınan ve 5 yıldır uygulanan karar ile misafirlerin içki içmesi yasaklanmıştı.

Yeni başkan DYP'den ayrıldı
Şırnak'ın Silopi ilçesi Belediye Başkanı Neşet Öktem, dün mazbatasını aldıktan sonra partisi DYP'den istifa etti. Silopi'ye yeniden belediye başkanı olduğunu söyleyen Öktem, "Gördüğüm lüzum üzerine DYP'den istifa ettim. Bir süre bağımsız olarak görev yapacağım. Hangi partiye geçeceğimi zaman gösterecek" dedi.

İzmit'te Sirmen'e toplu itiraz
FP, DSP, DYP ve ANAP'ın İzmit Büyükşehir Belediye Başkan adayları, ortak bir açıklamayla seçimlerin yenilenmesini istediler. Yapılan açıklamada, "usulsüz oy pusulaları ve mükerrer oy kullanılması nedeniyle, vatandaşın gerçek iradesinin sandığa yansımadığı" öne sürüldü.

Başkan adayları için suç duyurusu
Aydın'da, 10 partinin belediye başkan adayları ve ilçe başkanları hakkında "Seçim Kanuna'na Muhalefet" ettikleri gerekçesiyle 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 6 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Suç duyurusunu yeniden belediye başkanı seçilen ANAP'lı Hüseyin Aksu yaptı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır