kapat

27.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sandık çıkardı ama hakim çıkarmadı
Apo'nun iade talebini protesto etmek için açlık grevi yaptıkları iddiasıyla 47 HADEP'li hakim önüne çıktı.

Sanıklardan en çok dikkati çekenler Hüseyin Yılmaz ile Selim Özalp oldu. 18 Nisan seçimlerinde Ağrı Belediye Başkanlığı'nı Hüseyin Yılmaz, Siirt Belediye Başkanlığı'nı ise Selim Özalp kazandı. Ne var ki tutuklu sanık Yılmaz, cezaevinden çıkamadı

Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın yargılanmak üzere Türkiye'ye iade edilmek istenmesini protesto amacıyla açlık grevi yaptıkları ve örgüte yardım ettikleri iddiasıyla aralarında, HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak'ın da bulunduğu 47 partilinin yargılanmasına devam edildi. 4 ile 7.5 yıl arasında hapis cezası istenen sanıklar arasında, 18 Nisan seçimlerinde HADEP'ten Ağrı Belediye Başkanı seçilen tutuklu sanık Hüseyin Yılmaz ile Siirt Belediye Başkanı seçilen Selim Özalp de bulunuyor.

"Haberleri yoktu"
Ankara 2 No'lu DGM'de görülen davada sanık Avukatı Yusuf Alataş, müvekkilleri Murat Bozlak ve Kemal Bülbül hakkında, Abdullah Öcalan'ın İtalya'da yakalanması üzerine yaptıkları basın açıklaması dolayısıyla soruşturma açıldığını hatırlatarak, "Müvekkillerim o zaman Türkiye'nin içinde bulunduğu gergin ortamı yatıştırmak amacıyla açıklama yapmışlardır.

Her ikisi de haklarındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrildiği zaman bile ne ile suçlandıklarını bilmiyorlardı" iddiasında bulunarak 6 aydır tutuklu bulunan parti yöneticilerinin tahliyesini talep etti.

Tahliye talebine ret
Avukat Mustafa Özer de partinin il ve ilçe taşkilatlarında yapılan açlık grevlerinden parti genel merkezinin sorumlu tutulamayacağını öne sürdü. Daha sonra sanıkların tahliye talepleri reddedildi ve duruşma ertelendi.

İddianamede, sanıklar HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak, Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Günel, Ankara İl Başkanı Kemal Bülbül ve HADEP'ten Ağrı Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Yılmaz ile aynı partiden Siirt Belediye Başkanı seçilen M. Selim Özalp'ın da aralarında bulunduğu 47 partilinin, "Bölücü örgüte yardım ve yataklık" suçundan 7,5 yıla kadar hapisleri isteniyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır