kapat

27.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Halka kızdı siyaseti bıraktı
18 Nisan seçimleri bir partinin sonunu getirdi. "Biz doğru, halk yanlış yaptı" diyen Hasan Celal Güzel, YDP'yi feshederek siyaset macerasına sona verdi

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Hasan Celal Güzel, partisinin, 18 Nisan seçimlerinde aldığı oy oranının çok düşük olduğunu belirterek, bu şartlar altında YDP'nin faaliyetine devam etmesinin doğru olmayacağını belirtti. Güzel, 16 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü kongrede, 23 Kasım 1992'de kurulan YDP'yi feshedeceklerini açıkladı.

"Esirgenen oylar yıldırdı"
Hakkında açılan davaları anımsatan Güzel, seçim kampanyası sırasında, millete, "Ya Meclis'e, ya hapise" mesajı verdiğini, ancak bunun karşılığını alamadığını belirterek, şunları söyledi: "Sincan'da yürüyen tanklar, mahkemeler, DGM savcıları, iftiralar, tehditler yıldırmadı, korkutmadı. Ama çok sevdiğim milletin, halkımın esirgediği oylar yıldırdı. Millete rağmen, millet için politikanın devamını doğru bulmuyorum. Medyanın tesirine bu kadar açık, kendi günlük menfaatlerine bu kadar önem veren, bu kadar duyarsız bir halk için, politikaya devam etmeyi artık gerekli görmüyorum."

Hiçbir partiye katılmayacaklarını söyleyen Güzel, bundan sonra Demokrasi Çalışma Grubu ve Yeni Türkiye Dergisi'nde "fikri mücadelesini" sürdüreceğini belirtti."Biz artık uğur böceğini öldürdük" diyen YDP Genel Başkanı Güzel, sözlerini şöyle tamamladı:

"Karınca Hacca gitmeye karar vermiş. Karıncaya 'Sen gidemezsin' demişler. Karınca da (Gitmesem bile bu uğurda ölürüm) demiş. Biz de Hacca gidemedik, ama bu uğurda öldük. Küskün değilim, millete küsülmez. Biz doğru yaptık, millet yanlış yaptı. Bu kadar fedaraklığa rağmen bize oy verilmedi. Hiç değilse yüzde 1 verilseydi. Bu bize bir jest olabilirdi. Büyük ihtimalle yaz aylarında cezaevine gireceğim, pişman değilim, aynı söylemimi devam ettireceğim."

Atatürkçü Gökçek!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün Anıtkabir'i ziyaret ettiler. Gökçek, Şeref Defteri'ne şunları yazdı: "Cumhuriyet'in başkenti Ankara'yı bize hediye eden Atatürk, seçilen diğer belediye başkanı arkadaşlarımla sana saygılarımızı sunuyoruz. Ankara'yı köyden kente dönüştürmeye sen başladın. Bıraktığın mirası kaldığı yerden biz devam ettireceğiz. Ankara'yı 21. yüzyılın örnek başkenti yapma yolundaki gayretlerimize devam edeceğiz. Ankara'nın aydınlık geleceği için sana söz veriyoruz. Rahat uyu..."

"Kınalı" devir teslim
Ankara'nın en büyük ilçesi Çankaya'da Belediye Başkanlığı'nı kazanan CHP'li Haydar Yılmaz, dün görevine başladı. Devir teslim törenine eski Başkan Doğan Taşdelen'in katılmaması dikkat çekti.

Törenin ardından CHP'li olduğunu belirten bir vatandaş Taşdelen'e bir hediyesi olduğunu söyledi. Taşdelen'in bu törene katılacağını sanarak kendisine "kına" getirdiğini belirten CHP'li vatandaş, pakete sardığı kınayı basın mensuplarına gösterdi ve "Şimdi bu kınayı alsın da yaksın. Kınayı size veriyorum, kendisine iletin lütfen" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır