kapat

27.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ANAP'lı Taşçıoğlu: Utanıyorum
ANAP'ın kurucularından Mükerrem Taşçıoğlu, mektupla istifa çağrısı yaptı, halkın arasına girmeye utandığını söyledi.

Ankara - ANAP'ın kurucu üyelerinden eski bakan ve milletvekili Mükerrem Taşçıoğlu, Genel Başkan Mesut Yılmaz ve parti yöneticilerini topluca istifaya çağırdı. 1989 yerel seçimlerinde ANAP hezimete uğradığı zaman da dönemin Başbakanı ve Genel Başkanı Turgut Özal'ı istifaya davet ettiğini hatırlatan Taşçıoğlu, son seçim sonuçlarından sonra halkın arasına girmeye utandıklarını söyledi. Taşçıoğlu, parti yöneticilerine bir mektup yazdı ve duygularını şöyle dile getirdi: "Florance Nightingale Hastanesi'nde asansörle inerken bir katta durduk. Bir zatın tereddüdü karşısında 'Buyrun' dedim. Muzip bir gülüşle cevap verdi, 'Artık Anavatanlılar'ın olduğu yere girmiyoruz.' dedi. Eşim de ben de donup kaldık"

"Yüreğim yanıyor"
Taşçıoğlu, 1989 yerel seçimlerinde oyları yüzde 36'dan yüzde 21.80'e düştüğü zaman "Bu işin baş sorumlusu Başbakan'ı kürsüye davet ediyorum" diyerek açıklama yapmaya çağırdığını hatırlattı. Bugün ANAP oylarının yüzde 13'e gerilediğini ve milletvekili sayısının 86'ya düştüğüne işaret eden Taşçıoğlu, "Yüreğim yanıyor" dediği mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Bilhassa 1995'den itibaren inanılmaz hatalar yapıldı. En çarpıcısı, Yılmaz'ın en güçlü yanı olan 'dürüst insan' imajını yaralayan Çiller-Yılmaz işbirliği oldu.

ANAP'ın kurucusu olarak, Anavatanlılar'ı, partimize oy veren ve vermeyenleri rahatlatmak için yetkilileri istifaya davet ediyoruz."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır