kapat

27.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ANAP'ta gergin toplantı
ANAP Başkanlık Divanı üyeleri, dün istifalarını verdiler, ancak Genel Başkan Mesut Yılmaz, istifaları bugün toplanacak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na bıraktı

ANAP Başkanlık Divanı, dün Genel Başkan Mesut Yılmaz'ın başkanlığında yaptığı toplantıda seçim yenilgisi ve hükümet alternatiflerini değerlendirdi.

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler, toplantı öncesinde gazetecilerin, toplu istifa ile ilgili sorusu üzerine, "Toplantıda, topluca konuşup karar vereceğimiz bir konu" karşılığını verdi. Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan ise gazetecilerle sohbet ederken, her seçimden sonra ANAP Başkanlık Divanı ile Grup Yönetim Kurulu'nun istifa etmesinin bir gelenek olduğunu belirterek, Başkanlık Divanı'nın topluca istifasını vereceğini, ancak değişimin grubun toplanmasından sonra Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) ele alınacağını söyledi.

İstifa isteği
16 milletvekili çıkaran Konya'dan tek başına seçilen Teşkilat İşleri Başkanı Mehmet Keçeciler ile liste başı olduğu Nevşehir'de seçimi kaybeden Seçim İşleri Başkanı Abdulkadir Baş, başarısız oldukları gerekçesiyle görevlerinden ayrılmak istediklerini bildirdiler.

Ancak Yılmaz, istifalar konusunda nihai kararı bugün yapılacak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Toplantısı'na erteledi. MKYK'nın bugün yapılacak toplantısında Başkanlık Divanı'nın yeniden şekillendirilmesi konusu da tartışmaya açılacak.

DSP-MHP formülü
Başkanlık Divanı'nda, hükümet formülleri konusunda en güçlü seçenek olarak gösterilen seçimlerde birinci ve ikinci çıkan DSP ile MHP'nin birlikte hükümet kurması olasılığı da değerlendirilirken, ANAP'ın desteği konusunda farklı görüşler ortaya çıktı. Bazı üyeler dışarıdan destekten yana çıkarken, bazı üyeler üçüncü ortak olarak hükümete girilmesi önerisinde bulundular. Bazı üyeler ise tamamen muhalefete çekilmeyi istediler.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır