kapat

27.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Ben başarılıyım Teşkilat değişecek'
FP Lideri Recai Kutan, parti içi çekişmelerden hükümet modellerine ve türbanlı milletvekili Merve Kavakçı'ya pekçok konuda SABAH'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Seçimlerde partisinin 3. çıkmasıyla birlikte başlayan tartışmalara değinen Kutan, "Ben, başarılıyım. Yönetimde de bir sorun yok ve kongreye kadar yönetim değişmeyecek" dedi. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Kutan"Bir yıllık genel başkanım. Elden gelen bütün gayretleri gösterdik. Başarılıyım, özel gayret gösterdim. Bu görevi aldığım için pişman değilim" dedi.

Erbakan'ın rahatsız olduğu iddiasını yanlış olduğunu savunan Kutan, "Erbakan'la telefon görüşmem oldu. Aynen, 'Bu seçim kampanyasında fevkalade gayretli ve başarılı çalışmanız oldu. Özellikle tebrik ve teşekkür ederiz. Memnuniyetle takip ediyorum' dedi" diye konuştu.

Tayyip Bey ve Abdullah Gül
Kutan, kendisinin başarılı olduğunu söylerken, FP'nin daha etkin, daha organize teşkilat yapısı için çalıştıklarını söyledi ve "Teşkilat yeni baştan gözden geçirilecektir. Yönetim değişikliği düşünmüyoruz. Kongreye kadar yönetimde değişiklik olmayacak. Yönetimin başarısız olduğu iddiasını kabul etmem" dedi. Teşkilat isterse, genel başkanlığa yeniden aday olabileceğini söyleyen Kutan'a yönelttiğimiz soru ve cevaplar şöyle devam etti:

- Tayyip Bey'i ziyaret edecek misiniz? Tayyip Bey'i nasıl değerlendiyorsunuz?

Kutan: Bu hafta içerisinde, muhtemelen Tayyip Bey'i ziyaret edeceğim. Tayyip Bey, fevkalade iyi yetişmiş, 16 yaşından beri bu davanın içerisinde olan bir arkadaşımızdır. Kendisi istikbal vaadediyor. Kendisini hem takdir ederim hem çok severim. O da bana karşı aynı duyguları besliyor. Böylesine çok iyi yetişmiş bir arkadaşımızın hapishanede olması yüreğimizi kanatıyor. Türkiye, kendi adamlarını böylesine rahatlıkla, biraz da hovardaca israf edecek bir ülke değildir. Bunu sadece Tayyip Bey için söylemiyorum. Tayyip Bey, aktif olarak siyasette yeralmalıdır.

- Gül'ün de adaylığından söz ediliyor...

Kutan: Abdullah Gül de gayet iyi yetişmiş bir arkadaşımızdır. Gençliğinden beri bu davaya emek vermiştir. 1978 senato seçimlerinde benim için canla başla çalışmış bir kardeşimizdir. Liderlikte adı gayet tabi çıkar. Herşeye layık olanlardan bir tanesidir.

- ANAP kökenli yöneticilere yönelik eleştirilere ne diyeceksiniz?

Kutan: Cemil Çiçek, Ali Coşkun ve Abdülkadir Aksu'ya ANAP'lı demek yanlış. Bunlar, bizim kökenden ANAP'a geçmiş arkadaşlardır. Rahmetli Özal'dan sonra kendi yuvalarına döndüler. Bunlarla herhangi bir sıkıntımız yok. Bunların değiştirileceği iddiası doğru değil. Kongreye kadar yönetim değişmeyecek.

ALİ EKBER ERTÜRK

Merve gelecek yeminini edecek
Kutan, türbanlı milletvekili Merve Kavakçı'nın Meclis'e türbanıyla gelme ısrarının yaratacağı gerginlik konusunda ise "Problem olmaz" dedi. Kutan, şöyle konuştu: "Bu hayat tarzını Merve Hanım benimsemiş durumda. Bu şekilde vatandaşın önüne çıkmış. Merve Hanım, başörtülü fotoğrafıyla YSK'ya başvurdu ve YSK da uygun gördü. Parti olarak Merve Hanım'a müdahale etmeyiz, telkinde bulunmayız. Bir gerginlik olacak diyorlar; gerginliğe Merve Hanım değil, O'na karşı çıkanlar sebebiyet veriyor. Merve Hanım parlamentoya girer, yeminini eder ve parlamenter olarak görevini yapar. Bu konuda problem olmaz. Aynı durumda benim kızım olsaydı da başını aç, demezdim. "


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır