kapat

27.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kolaysa siz kurun hükümeti
Ecevit tatil için gittiği Kuzey Kıbrıs'ta gazetecilerin "Ne düşünüyorsunuz?" sorusuna "Kolaysa siz kurun hükümeti" dedi

DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit, gazetecilerle sohbet ederken, "O kadar kolaysa siz kurun hükümeti" dedi.

KKTC tatilini sürdüren Ecevit, dün ısrarlarını kıramayıp gazetecilerle 5 dakika süreyle sohbet etti. Spor kıyafetiyle dikkat çeken Ecevit, kahvaltı salonuna girişinde otelde kalan vatandaşlardan yoğun ilgi gördü ve bir vatandaşın, "Siz zor günlerin Başbakanı'sınız" diye seslenmesi üzerine, "Çok teşekkür ediyorum" dedi. Daha sonra gazetecilerle sohbet eden Ecevit, kendisini izlemek üzere KKTC'ye giden basın mensuplarına "Size de zoraki bir tatil oldu. Dinlenebiliyor musunuz?" diyen Ecevit, gazetecilerin, "Siz dinlenebildiniz mi?" sorusuna "Evet. Dinleniyorum" cevabını verdi. "Zamanınızı nasıl geçiriyorsunuz?" sorusuna "Okuyarak, düşünerek. Ayrıca deniz havası alıyorum" karşılığını veren Ecevit, "Neler okuyorsunuz?" sorusunu da "Okuman gereken raporlar var" diye yanıtladı. Bu kadar düşünmenizi gerektiren şey nedir?" sorusu üzerine de Ecevit, gülerek, "O kadar kolaysa siz kurun hükümeti" dedi. "Sayın Cumhurbaşkanı görevlendirme yapmadan önce bir şey söylememeye kararlıyım" şeklinde konuştu. Kamuoyunun kendisinden önemli açıklamalar beklediğinin ifade edilmesi üzerine Ecevit, "Önemli açıklamaya vakit gelmedi" dedi.

Gazetecilere "Biraz dinlenmeye bakın. Haberlik bir şey olursa ben size haber veririm" diyen Ecevit, "Yürüyüş yapmayacak mısınız?" sorusuna da, "Sizler bırakırsanız yaparım" diyerek gazetecilerin kendisini sürekli beklemesinden rahatsız olduğunu ima etti.

Ecevit, ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Demirel'le bir telefon görüşmesi yaptığının hatırlatılması üzerine de "ABD'deki temasları hakkında görüştük. Çok başarılı bir sonuç alındı. Türkiye NATO içerisinde adeta ikinci sınıf bir ülke konumuna getirilmek istenirken çok başarılı bir sonuç alındı. İç politika konuşmadık." dedi.

Rumlar'ın tepkisi
Ecevit, Ada'ya gelmesine Rumların gösterdiği tepkilerle ilgili bir soru üzerine "Rumlar çok kızmışlar. KKTC'nin bağımsız devlet olduğunu bir türlü algılayamıyorlar, idrak edemiyorlar, içlerine sindiremiyorlar" dedi. "Kıbrıs'ı nasıl buldunuz?" sorusuna Ecevit, "Hızla ekonomisi gelişiyor. Kendine özgü gelir kaynakları var. Bilimden para kazanıyorlar. 6 üniversitesi var. Hatta galiba 7 oldu. Hem Türkiye'den, hem başka ülkelerden öğrencileri var. Turizm geliri de var tabii. Türkiye'nin katkısıyla gelişmiş bir ülke. Lefkoşa ile Girne arasında çift yol ve otoyol da yapılıyor" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır