kapat

27.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Muhtar seçildi ama kalbine yenildi
Zonguldak'ta, 18 Nisan'da yapılan seçimlerde muhtar seçilen 61 yaşındaki Cevat Karaşah, aşırı yorgunluk ve heyecandan kalp krizi geçirerek öldü. İnağzı mahallesi muhtarı Cevat Karaşah, 7 adayın yarıştığı seçimlerde muhtarlığı kazandı, kendisini destekleyen seçmenlerine teşekkür etti ardından fenalaşarak yere yığıldı. Evli ve 4 çocuk babası Cevat Karaşah, kaldırıldığı SSK Zonguldak Bölge Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

(AA)

Kopyalamanın da suyunu çıkardılar
Japonya'da, "inek sütünde bulunan hücrelerden" kopyalama yöntemiyle 2 buzağı dünyaya getirildi. Buzağılar, annenin doğumdan sonra ilk hafta içinde yavrusuna verdiği sütte (ağız sütü) bulunan hücrelerden kopyalandı. Enfeksiyon riskini tamamen yok eden yöntemde dölleme, ağız sütünden alınan bir meme hücresi çekirdeğinin, döllenmemiş yumurtayla birleştirilip, gebe kalacak ineğin rahmine yerleştirilmesiyle yapıldı.

(A.A)

Güzel manken iş yapmıyor!
Batılı uzmanlar, tanıtım sektöründe kullanılan kadın ve erkek mankenlerin, standartlara uymayan ve "moral bozucu" olan mükemmel vücut ölçülerinin tüketiciyi rahatsız ettiği ve "kompleks yarattığı" görüşünü savunarak, "aşırı güzel veya yakışıklı olmayan" mankenler aramaya başladılar. Kampanyalarda, halk içinden seçilen mankenlerin daha etkili olduklarını belirten uzmanlar, kendine benzeyen insanları görünce kişinin daha kolay karar verdiğini savunuyor.

Çocuğunuzu uydudan izleyin
AMERİKA'DA "Protect Me Toys" adlı bir firma, kaybolan veya kaçırılan çocukları, bilgisayar ekranında takip edebilecek bir program geliştirdi. Özel program, giysiler içine dikilecek olan kibrit kutusu büyüklüğündeki bir alet ve modem yardımı ile bilgisayar ekranındaki haritadan çocuk takip edilebilecek. Yaklaşık 200 dolara satın alınacak alet için ayda 5 dolar servis ücreti ödenecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır