kapat

27.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Buraya kadarmış
Hollandalı bir siyaset bilimi profesörü, Nostradamus'un 3'üncü Dünya Savaşı'nın temmuz ayında başlayacağı kehanetinin ciddiye alınması gerektiğini söylüyor ve iddiasını pekiştiren çarpıcı kanıtlar ileri sürüyor

Nostradamus'un kehanetleri, Hollandalı bir siyaset bilimi profesörünün dikkat çekmesi üzerine yeniden güncellik kazandı. Buna göre, Nostradamus, 3. Dünya Savaşı'nın önümüzdeki temmuz ayında Balkanlar'da başlayacağını ve NATO'nun zaferiyle sona ereceğini öngörüyor. Hollanda'daki Stellenbosch Üniversitesi'nde siyaset bilimi profesörü olan Willie Breytenbach'a göre, 16. Yüzyıl'da yaşayan kahin Nostradamus, "3. Dünya Savaşı'nın, 22 Haziran-23 Temmuz arasında yüzyılın sonundan önce İtalya, Türkiye ve Yunanistan arasındaki üçgende başlayacağı''nı açıkca bildiriyor.

Bilim kehanet elele
Breytenbach, yorumunu yaparken bilimdışı davranmadığına dikkat çekiyor ve Nostradamus'un kehanetlerindeki verilerin günümüzün olgularıyla tamamen çakıştığını söylüyor, "Bu durumda bilim bu kehanetlere kayıtsız kalamaz" diyor. Breytenbach, Nostradamus'un söz konusu kehahetinde, ilk harfi ''M'' olan bir tiranın adını da zikrettiğini, bunun da Yugoslavya devlet başkanı Miloseviç'e denk düştüğünü belirtiyor.

Türkiye'de kan dökülecek
Nostradamus'un kehanetiyle günümüzün gerçekleri arasındaki denklikler bu kadarla bitmiyor. Kehanette, savaştan önce 3 yıl 7 aylık bir barış döneminde söz ediliyor. Breytenbach, Bosna'daki savaşı sona erdiren Dayton Barış Anlaşması da 21 Kasım 1995'de imzalandığını ve bundan 3 yıl 7 ay sonrasının tam da Haziran 1999'un sonuna tekabül ettiğini söylüyor. Breytenbach, Nostradamus'un kehanetinde ayrıca, ''Yunanistan'ın çatışmaya karışacağını, Türkiye'de kan döküleceğini ve İtalya'nın da müdahale edeceğini'' zikrettiğini ifade etti.

Nostradamus kimdi?
16. Yüzyıl'da yaşayan ve Nostradamus adıyla bilinen Fransız astrolog ve hekim Michel de Notra Dame, kehanetlerini 1555'de ''Centuries'' (Yüzükler) adlı kitabında yayınlamıştı. Dörtlükler şeklinde ve 'şifreli' bir ifade biçimiyle yazılan, Fransızca, İspanyolca, Latince ve İbranice sözcüklerin birarada kullanıldığı kehanetlerin yorumlanması sırasında, Nostradamus'un yakın tarihteki birçok olayı bildiği öne sürülüyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır