kapat

27.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dünya starı olmak istiyorum
Birlikteliğimin devlet tarafından onaylanmasına ihtiyacım yok.

Levent'i hiçbir şekilde yaralamadım. Birbirimizi değiştirmeye çalıştığımız için bu evlilik bitti. Hiçbir zaman müthiş hitler yapmadım. Her seferinde ünlü olduğumu unutuyorum. Demir ile ilk tanıştığım zaman ondan çocuk istediğimi söyledim.

-Yeni albümünüzde sizin için çok önemli olan iki şarkı var.

"Evet doğru... Birincisi, "Vur Yüreğim." Benim bestem ve çıkış yaptığımız parça. İlk kez ürettiğim bir şeyi sevdim. Bu şarkının beni çok iyi anlattığını hissediyorum. Sözleri ise şöyle;

Tanrı unutmuş olsa da

Vur durma yüreğim vur

Olan olmuş ne olur

Bir daha vur

Bir çok zaman yıkıldığını hissediyorsun. 'Bitti bir daha ayağa kalkamam' diyorsun. Bu anları çok yaşadım. Hem hastalıklar hem de bir yığın sorunlar yaşadım. Ancak yeniden hayata sarılma gibi bir gücüm var benim. Yaşamayı çok seviyorum. İçimde inanılmaz bir hırs ve inat vardır. 'Devam etmem gerek' derim ve yoluma devam ederim. Onun için bu parça çok değerli. İkincisi ise Demir'in bestesi, 'Aşk.' Bu parçayı da o kadar hissederek söyledim ki, içimde büyük bir yeri vardır."

-Demir Demirkan ile dört yıldır birliktesiniz. Çok sakin bir ilişki yaşıyorsunuz.

"Bir ilişki yaşıyorsun... Onu tüketmek ve bitirmek çok kolay. Yaşanan beraberlik için, 'alışkanlık oldu' demek bana ürkütücü geliyor. Çünkü birazcık özen gösterirsen sevgiyi beslemek, çoğaltmak senin elindedir. Yani bir duygunun bitmesi tamamen kişilerin elinde olan bir şey. Bunu sen bitiriyorsun. Aslında karşındaki insan hala aynı. Ama karşındaki insanı değiştirmeye çalışmayacaksın. İlişkilerde insanlar birbirlerini değiştirmeye çalışıyor. Bunu zaman zaman ben de yapıyorum. Aşıksan, aşık kal. Bir şeyleri değiştirmeye gerek yok ki. Bunu öğrendim. Sonuç olarak, bir ilişkide sahiplenme duygusunu, 'Benimmiş' duygusunu hissetmediğin sürece, o heyecanı tüketmek çok zordur. Her an 'gidecekmiş' hissini kafana koyan lazım."

-Levent Yüksel'le olan evliliğiniz neden bitti? Birbirinizi değiştirmeye mi çalıştığınız?

"Evet ikimizde birbirimizi değiştirmeye çalıştık. Çünkü onunla o kadar birbirimiz için yaşadık ki. Kendimizi kaybettik. Tükettiğimizin farkına varamadık ve yürütemedik. Ben sürekli aşklar yaşamak yerine, elimdekini kaybetmemekten yanayım. Bu yüzden de Demir ile olan ilişkimde duygularıma sahip çıkıyorum. Bunu isteyerek yapıyorum."

-O zaman ikinci evliliğe pek sıcak bakmıyorsunuz?

"Benim evlenmemi gerektiren toplumsal bir baskı yok. Ayrıca birlikteliğimin devlet tarafından onaylanmasına da ihtiyacım yok. Kuruma saygım var ama ben böyle yaşamak istemiyorum."

-Sertab Erener'in hayat felsefesi nedir?

"Kendimi hazırlamak için hep negatif şeyler düşünürdüm. Bunu yeni keşfettim. Ortada hiçbir şey yokken kendime acı çektiriyordum. Olaylara hep iyi yönünden değil de kötü yönünden bakıyordum. Yani herhangi bir sürprize karşı beynim önlem alıyordu. Ama bunun iyi olmadığını, sağlıklı olmadığını anladım ve vazgeçtim. Şimdi 'hayat, yaşam gelsin ve ne istiyorsa bana yapsın' durumuna geçtim."

-Şu an neyin peşindesiniz?

"Bu yarışta daha iyi ne yapabilirimin peşindeyim. Mesela yurt dışı projesine başladık. Ben elimden geleni yapacağım ama burada şans da gerekli. Kendimle ilgili bir hayat görüyorum ve daha onun başında olduğumu hissediyorum. Hiçbir zaman müthiş hitler yapmadım ama albümlerim çok sevildi. Bir yanardağ gibi patlayıp sonra sönmek yerine kalıcı ve insanların yüreğinde yer edinerek gitmeyi seviyorum. Sansasyonel şeyler bana göre değil. İddialı olmayı sevmiyorum. İddiasız olmak da büyük bir iddiadır aslında. Ben hep şarkı söylemek, müzik yapmak istedim. Böyle tanındım. Bir fırtınada eğer yıkılacaksan bu işe başlamaman lazım. Bu işin kökü derinde olmalı. Benim köküm derinde. Öyle hissediyorum."

-Yani artık dünyaya açılmanın zamanı geldi diyorsunuz.

"Ben dünya starı olmak istiyorum. Bu işe başlarken hep hayalimdi. Türkiye'de beğeniliyor olmaktan, sesimi dinletiyor olmaktan memnunum. İlk adımım buydu. Bunu yaptım. Başarılı oldum. Projem bununla bitmiyor. Amacım daha geniş kitlelere ulaşmak. Büyük bir sanayinin içinde yer almak. Ama şöyle; Mesela Sting. Sting müzisyen ama Michael Jackson değil. Çünkü Jackson star. Bir sanayi ürünü gibi de görebilirsin. Adam çok yetenekli. Ama yanında karakteristik başka şeyler de taşıyor. Yani sansasyonel... Ben işin daha müzisyen tarafındayım. Örneğin Madonna star. Ama hiç iyi bir şarkıcı değil. Onun canlı konserini izlediğimde şok olmuştum. Üç notadan birini doğru söylüyordu. Ama o Madonna! İşte o star. Bunun için iki yol var. Ben işin daha müzisyen tarafındayım. Şov tarafında değil..."

-Sertab Erener çocukları çok seviyor. Peki anne olmayı ne zaman düşünüyor?

"Evet çocukları çok seviyorum. Mutlaka çocuk sahibi olacağım. Plan yapmak istemiyorum. Ancak şunu söylemek istiyorum; Demir, doğru bir seçim. Öyle hissediyorum. Aşığım çünkü. Daha objektif baktığımda da bankaya gitsem alırım yani. Yetenekli, yakışıklı... Espri bir yana duygusal yanı daha ağır basıyor. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Demir'den bir çocuğum olmasını çok isterim. Çünkü onunla ilk tanıştığımda bunu kendisine söylemiştim. 'Ben bakacağım, sana hiç bir sorumluluk vermeyeceğim. Ben bir çocuk istiyorum' dedim. O da çok gülmüştü."

Yeni partneri Emre
Uzun bir çalışmanın ürünü olan dördüncü albümü ve "Vur Yüreğim" şarkısı ile müzik dünyasını hareketlendiren Sertab Erener bu rüzgarı şimdi Günay Restaurant'daki sahne çalışmasına taşıdı. Ünlü şarkıcı bu sahne çalışmasında Türk Pop Müziği'nin yeni isimlerinden Emre Altuğ ile elele verdi. İki şarkıcı, programlarında beş parçada düet yaptılar ve büyük alkış aldılar. Erener ile Altuğ'un programı dört hafta boyunca Cuma ve Cumartesi geceleri devam edecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır