kapat

27.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Baba'ya göz operasyonu
Cumhurbaşkanı Demirel'in sağ gözüne, dün ABD'de bir lazer operasyonu uygulandı.

Demirel'in göz ve genel sağlık durumunun çok iyi olduğu açıklandıNATO zirvesi için Washington'da bulunan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Baltimore kentindeki John's Hopkins Üniversitesi Wilmer Göz Enstitüsü'nde göz tansiyonuna karşı lazer ışın operasyonu geçirdi.

Demirel'in sağ gözünü besleyen damarlarının genişletildiği ve böylece tansiyona neden olan kan dolaşımının rahatlatıldığı belirtildi. Operasyonda Ankara'dan doktoru Prof. Erol Traçlı, özel doktoru Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ve Wilmer Enstitüsü Başkanı Prof. Morton Golberg da bulundu. Operasyonu ise, Prof. Harry Quicler gerçekleştirdi.

5 dakika sürdü
Operasyon oturarak, çenesini yerleştirdiği bir göz aletinin yardımıyla yapıldı. Demirel bu aletin içine baktığı sırada gözüne lazer bombardımanı uygulandı. 5 dakikalık operasyondan sonra Demirel'in durumunun iyi olduğu, gözünün de bandajlı olmadığı kaydedildi.

Operasyon sırasında Nazmiye Hanım Washington'daki Madison Oteli'nde bekledi. Cumhurbaşkanı Demirel'in tedavisi ilaçlarla devam edecek. Cumhurbaşkanı'nda uzun süredir "glokoma" diye bilinen göz tansiyonu bulunuyordu ve ilaçlarla kontrol altında bulunuyordu.

SAVAŞ SÜZAL (WASHINGTON)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır