kapat

27.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
 E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Rekabet Kurulu'na yargı eli değecek
Rekabet Kurulu'nun yeni üyeleri dün yemin ederek göreve başlarken, Aydın Ayaydın'dan boşalan başkanlık koltuğuna en güçlü aday olarak eski yargıç Kemal Erol gösteriliyor

Artık ticarette ve sanayide rakibiyle faullü mücadele edenler, eski yargıç yeni rekabet hakemi Kemal Erol'un sarı kartına maruz kalacak. Çünkü, Aydın Ayaydın'ın milletvekili adayı olmak üzere görevinden istifa etmesi üzerine boşalan Rekabet Kurulu Başkanlığı'na, `rekabet hukuku' konusunda doktora yapmış yargıtay üyesi Kemal Erol'un seçilmesi bekleniyor. Diğer iki adayın ise henüz dün göreve başlayan TİSK Genel Sekreteri Kubilay Atasayar ile şu anda Rekabet Kurulu İkinci Başkanı Prof. Dr. Tamer Müftüoğlu olduğu konuşuluyor.

Tabii, bunun için öncelikle Rekabet Kurulu üyeliklerinin 11'e tamamlanması gerekiyor. Dün yapılan yemin töreninden sonra üye sayısı 10'u buldu.

Rekabet Kurulu üyeliklerinin tamamlanabilmesi için, Sanayi Bakanlığı'nın, kontenjanında bulunan bir üye için belirleyeceği iki ismi başbakanlığa bildirmesi, Bakanlar Kurulu'nun da bu iki isimden birini kurul üyesi olarak belirlemesi gerekiyor. Ancak Kurula yakın çevrelerde bu ismin de DSP'nin bir önceki dönem Samsun milletvekili olan Yalçın Gürtan olduğu belirtiliyor.

11 üye de tamamlandıktan sonra, başkanlık için Rekabet Kurulu kendi arasından üç aday belirleyip Bakanlar Kurulu'na sunacak. Bakanlar Kurulu da, bu üç isim arasından birini Rekabet Kurulu Başkanı olarak atayacak. Şimdiden bu üç isim de kesinleşmiş gibi. Kulislerde başkanlık için güçlü aday olarak yargıtay üyesi Kemal Erol gösteriliyor. Diğer iki adayın ise, TİSK Genel Sekreteri Kubilay Atasayar ile şu anda Başkan Yardımcısı olan Prof. Taner Müftüoğlu olduğu konuşuluyor.

Erol'un 'rekabet hukuku' doktorasının bulunması ve Rekabet Yasası Meclis'ten çıkarken Adalet Bakanlığı temsilcisi olarak görev yapması diğer adaylar arasında sivrilmesinin nedeni olarak gösteriliyor.

Yeni dönem başlıyor
Bakanlar Kurulu tarafından atanan Rekabet Kurulu'nun yeni üyeleri Ankara 7. Ticaret Mahkemesi Başkanı Müfit Sonbay, Rekabet Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ersan Gökmen ile TİSK Genel Sekreteri Kubilay Atasayar, Yargıtay Birinci Başkanlık Divanı huzurunda yemin ederek görevlerine başladı. Törende konuşan Yargıtay Başkanı Mehmet Uygun, Rekabet Kurulu'nu "Türk ekonomisinin sübaplarından biri" olarak niteledi.

Bu arada, Kurul Başkanvekili Tamer Müftüoğlu, üç yeni üyenin göreve başlamasıyla Kurul'da nihai karar nisabının sağlandığını belirterek, Kurul gündeminin yüzde 70'ini nihai karar bekleyen konulardan oluştuğunu söyledi. Müftüoğlu, Kurul'un çarşambadan itibaren bir hafta içinde, nihai karar bekleyen 27-28 konuyu sırasıyla sonuçlandıracağını bildirdi.

MİNE ŞENOCAKLI


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır