kapat

27.04.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
I H Y
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
 E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Özyavuz 'iyi yönetici'
Dünyaya jant satan Cevher Grubu Başkan Yardımcısı Haluk Özyavuz, Genç Girişimci İşadamı Yarışması'nda Türkiye'ye ödül kazandırdı

Kimi gözlük mağazaları zinciri ile katıldı, kimi yoğurdu ile, kimi otomatik kapıları, kimi de mobil telefon kapakları. Portekiz'in başkenti Lizbon'da bu yıl beşincisi düzenlenen Dünya Genç Girişimci İşadamları Yarışması'na 18 ülkeden, birbirinden ayrı ve ilginç projeler katıldı. Türkiye'nin adayı Haluk Özyavuz'un "Yönetim Yetenekleri" dalında ödüle layık görüldüğü yarışmada büyük ödül İskoç gözlük mağazalar zinciri sahibi David Mouldsdale'nin oldu.

Geçtiğimiz yıl İzzet Garih'in Alkent 2000 projesiyle büyük ödülü aldığı yarışmanın beşincisinde üç gün süren sunum boyunca yarışmacıların beraberindeki ekipler yoğun lobi çalışması yaparken, Haluk Özyavuz'un da bulunduğu dört aday Dünyanın En İyi Genç Girişimci İşadamı ünvanına aday gösterildi.

George Soros'un Güney Amerika Quantum fonlarını yöneten, günde 1 milyar dolarlık fonun yöneticisi Eduardo Elstain, Güney Afrika'da finans şirketi bulunan Enos Banda, İngiltere'de en hızlı büyüyen şirketlerden biri olan Optik Expres'in sahibi David Moulsdale ve tüm dünyaya kendi markasıyla jant satan Haluk Özyavuz en güçlü adaylardı.

Tüm dünyaya üretim
Türkiye'de otomobil jantları üreten ve markası CMS'yi Meksika'dan Avustralya'ya kadar ihraç eden Cevher Grubu Başkan Yardımcısı Haluk Özyavuz, aslında bu yarışmaya kadar Türkiye'de de tanınmıyordu. 1993'te üretimin yüzde 3'ünü ihraç ederken bunu 1999'da yüzde 80'e çıkaran; 1994-99 arası kapasitesini yüzde 100 artıran grup, jant ve alüminyum döküm parçalarında dünyada Türkiye'den daha iyi tanınıyor. 1994 krizine kadar iç piyasaya dönük çalışan, krizle ihracatı öğrenen grup, geniş bir coğrafyaya satış yapıyor.

Grup, yılda 1 milyon 100 bin jant üretiyor ve yüzde 80'ini ihraç ediyor. İzmir'de tamamlanacak yeni fabrikada, Renault-Fransa, Fiat ve Alfa Romeo-İtalya için yılda 500 bin jant üretilmesi, 2000'e kadar yıllık jant üretiminin 2.5 milyona çıkarılması hedefleniyor. Grubun 1998 cirosu 182 milyon mark, 1999 hedefi 204 milyon mark.

18 yarışmacı, 7 ödül
Yarışmada ödül dalları ve ödül alanlar şöyle: Eduardo Eistain(Arjantin) Portföy Yöneticisi-Strateji, Valentin Lopan(Belarus) Pazarlama Sirkeri, CS Ng(Çin) Computer Teknolojisi, Roger Keenan(İngiltere)- Dijital Ses Teknolojisi-İletişimde Mükemmellik, Valto Loikkanen(Finlandiya) Mobil Telefonlara Kapak Üretimi, Peter Steir(Almanya) Computer Teknolojisi, Kalahnithi Maran(Hindistan) TV Kanalı Sahibi-Yaratıcılık, Dermuid Sullivan(İrlanda) Yoğurt Üreticisi, Lauro Buoro(İtalya) otomatik Kapı Üreticisi, Steve Badle(Hollanda) Hazır Yemek Üreticisi, JA Valislo(Filipinler) Tasarımcı, Andrej Krazonoweski(Polonya) Sandalye Üreticisi-İyiniyet/Başarı, Rui Pareira(Portekiz) Software Programcısı, David Mouldsdale(İskoçya) Gözlük Mağazalar Zinciri-Dünya Genç Girişimci İşadamı, Enos Banda(Güney Afrika) Finansal Servis-Sosyal Bilinç, Fernandez Cid(İspanya), James Hedges(ABD) Yatırımcı, Haluk Özyavuz(Türkiye) Jant Üretimi-Yönetim Yetenekleri.

ESEN PİŞİRİCİ / LİZBON


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır