Kani Yılmaz'ın 100 milyon doların kendisine gönderilmediğini iddia ettiği, paranın diğer örgüt temsilcilerinden sorulması gerektiğine dair ifadelerde bulunduğu öğrenildi.
Terör örgütü başına Avrupa'da yer bulunamaması ve Kani Yılmaz'ın kaybolan paralarla ilgili "diğer temsilcilere de sorun" şeklindeki üstü kapalı suçlamaları Ali Haydar Kaytan'ın da "görevinden" alınmasına sebep oldu.
Bu arada İngiliz Bağımsız Televizyon Komisyonu (ITC) tarafından lisansı süresiz iptal edilen Med-TV'de spiker olarak çalışan bir kadının Kani Yılmaz ile aşk yaşadığının ortaya çıkması, kaybolan dolarlarla ilgili yeni iddiaların ortaya atılmasına sebep oldu.
Kani Yılmaz'ın Avrupa'daki tüm ilişkilerini sorgulayan örgüt, adı açıklanmayan, ancak Kuzey Iraklı olduğu bildirilen spiker kadının Med-TV'ye sevgilisi Yılmaz'ın talimatıyla yerleştirildiğini tespit etti.
Lüks takılar ve pahalı eşyalar kullanan spiker kadınla ilgili örgüt mensuplarının, "Biz dağda ayağı yalın dolaşırken, dolarlar birilerinin uçkuruna gidiyor" şeklinde eleştirilerde bulunmasına neden oluyor. Sürgünde Kürt Parlamentosu'nun Başkanı Yaşar Kaya'nın, aşk ve para skandallarıyla çalkalanan örgüt mensuplarını yatıştırmak için büyük çaba sarfettiği öğrenildi.