AÇIL SEZEN
North Shields, ilk olarak Ataköy Marina'da "merhaba" dedi müdavimlerine. Ve kısa süre içinde, özellikle İngiltere'de görülen "iş çıkışı pub geleneğinin" Türkiye'deki temsilcisi oldu. Şu anda Türkiye'de 9 şubesi olan North Shields, sürekli yukarı çıkan bir grafik izliyor. Başlangıçta Teoman-Lale Hünal çiftinin "Arkadaşlarımızı ağırlarız" diyerek açtıkları, sonra da vazgeçemedikleri North Shields, son şubesini Beşiktaş Akaretler Yokuşu'nun başında konuşlandırdı. Teoman Hünal ile, başlangıcından bugüne North Shields üzerine konuştuk...
İşe başlarken çıkış noktanız neydi?
Aslında başlangıçta bu çok önemsediğimiz bir proje değildi. Arkadaşlarımız gelip gider diye düşünüyorduk. Ama sonra gördük ki, pub Türkiye'de tutan bir kavram. Ve bir seçim yapıp ya devam etmemiz ya da unutmamız gerekiyor. Biz de "devam" dedik.
Sonraki süreç nasıl gelişti?
5 yıl Ataköy'de faaliyet gösterdik. Ama, sonra oranın bozulmasından dolayı Levent'teki North Shields'ı açtık. Şu anda 9 yerde North Shields var.
Nerelerde şubeniz var?
İstanbul'da Medya Plaza, Atatürk Havalimanı'nda, Caddebostan'da, Akaretler ve Nişantaşı'nda var. Ankara'da, İzmir'de ve Antalya havalimanlarında bir de Antalya'da şehir içinde var. Havalimanları USAŞ'a franchise. Bu yıl üç ya da dört tane daha açılacak. Ankara Havalimanı'nda ve Gaziantep'te açılacağını düşünüyoruz.
Giderek genişliyorsunuz yani...
Öyle. Ama bizim genişlemek gibi bir kaygımız yok. İnsanlar gelsin de franchise verelim diye düşünmüyoruz, aksine o konuda son derece tutucuyuz. Kafa yapısı, işe yaklaşımı bize yakın insanlarla çalışıyoruz.
Akaretler North Shields nasıl doğdu?
Bizim Levent'teki binayla sözleşmemiz bitiyordu. Dolasıyla biz yine aynı yerlerde bir yer bakıyorduk. Sonra bize burasıyla ilgili öneri getirildi. Başta Beşiktaş'ta olduğu için pek sıcak bakılmadı ama mekan benim çok hoşuma gitti. Zaten iç mimar olduğum için kendim dizayn ettim. Zaten bütün North Shieldslar'ın iç dizaynı bana ait. Birinci katı da ayrıca restoran yaptık. Bizim için iyi bir merkez oldu.
Müşteri profiliniz değişti mi?
Hayır. Hem Levent'teki müşterimiz hem Beşiktaş-Taksim-Gümüşsuyu bölgesindeki iş potansiyeli olumlu yanıt verdi. Zaten müşterimiz İngiltere'de olduğu gibi iş çıkışı gelip bir şeyler içmek isteyen insanlar.