kapat

PAZAR 11 NİSAN 1999

Kredi borcu intiharı

Ailesiyle oturan Semra İnkaya, dün sabah 8. kattaki evlerinin yatak odasından atladı. İnkaya'nın 800 milyon lira borcu olduğu öğrenildi

MEHMET ÖZIŞIK - KENAN KORKMAZ (SHA)

İstanbul Göztepe'de, Fahrettin Kerim Gökay Caddesi'nde ailesiyle oturan Semra İnkaya'nın (32), odasına giren annesi Firdevs İnkaya, camı açık görünce kızının koşuya gittiğini düşündü. Hatta kuş kaçmasın diye camı kapadı. Ancak 3 saat geçmesine rağmen kızı gelmeyince yine odaya gitti. Camı bir kez daha açıp gayri ihtiyari aşağıya baktığında, kızının cansız vücuduyla karşılaştı.

"Sizi çok seviyorum"

Bostancı'da özel bir şirkette sekreter olarak çalışan Semra İnkaya ardında "800 milyon lira borcum var. Sizi çok seviyorum. Bu kadar erken ayrılmak istemezdim, affedin" yazılı bir de not bırakmıştı. Savcının olay yerinde yaptığı incelemeden sonra Semra İnkaya'nın cesedi, SSK Göztepe Eğitim Hastanesi morguna kaldırıldı.

Gözü yaşlı anne Firdevs İnkaya, "Kızım hayat dolu bir insandı. Çevresine ve bir bankaya birikmiş borcu vardı. Borcunu ödeyemediği için dert yanıyordu. Böyle yapacağını tahmin etmiyordum" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Semra İnkaya, 1986 yılında bir gazetenin düzenlediği Türkiye Güzellik Yarışması'nda ilk 16'ya girdikten sonra nişanlanmış, ancak bir süre sonra nişanı atmıştı. Bu olay sonrası bunalıma giren İnkaya, bir süre Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi de görmüştü.


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr