kapat

PAZAR 11 NİSAN 1999

Yıllar sonra enselendiler

Emekli korgeneral Hulusi Sayın ve DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler'in katilleri yıllar sonra İsviçre ve Kuşadasın'nda yakalandılar

Emekli Korgeneral Hulusi Sayın'ın katil zanlısı İbrahim Bingöl, İsviçre'de DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler'in öldürdüğü iddia edilen Ünal Osmanağaoğlu'da Kuşadası'nda yakalandı.

1991 yılında emekli Korgeneral Sayın'ı öldürmek suçuyla yakalanan ve aynı yıl tutuklu bulunduğu Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nden firar eden İbrahim Bingöl, İsviçre'de, İsviçre-Türk polisinin ortak operasyonuyla 3 gün önce ele geçirildi. Bingöl, İnterpol'ün Kırmızı Bülteni ile aranıyordu. Emekli Korgeneral Hulusi Sayın'ı 1991 yılında yasadışı sol örgüt DHKP-C adına öldüren Bingöl aynı yıl yakalanmış ve tutuklanarak Ulucanlar Cezaevi'ne konulmuştu. Ancak Bingöl, kısa bir süre sonra cezaevinden kaçmış, o tarihten itibaren de izini kaybettirmişti.

Kardeşinin kimliğini kullanıyordu

DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler'i öldürdüğü öne sürülen ve bu olaya ilişkin açılan davada gıyabi tutuklu olarak idamla yargılanan ve Kuşadasında yakalanan Ünal Osmanağaoğlu'nun ise kardeşinin kimliğini kullandığı öğrenildi. İstanbul'da bulunan kardeşi Tamer'in sahte kimliğiyle uzun süre yurtdışında kalan Ünal Osmanağaoğlu'nun 1989 yılında Avusturya'da uyuşturucuyla yakalandığı ve 3 yıl boyunca bu kimlikle hapiste yattığı da öğrenildi.

Ünal Osmanağaoğlu'nun yıllardır Davutlar Beldesi'nin Güzelçamlık Mevki'nde bulunan Milli Park'ta gizli ortak olarak işletmecilik yaptığı belirlendi.

Osmanağaoğlu sorguda

Kardeşi Tamer ve amcaoğlu Hakan ile beraber önceki gün akşam saatlerinde gözaltına alınan Ünal Osmanağaoğlu'nun Yunanistan'a 1 saat mesafede bulunan parkı uyuşturucu kaçakçılığı için kullandığı iddia ediliyor. Kuşadasında iş adamı olarak yıllardır yaşadığı tespit edilen Ünal Osmanağolu'nun İnterpol tarafından da kırmızı bültenle arandığı fakat kardeşinin kimliğini kullandığı için yakalanamadığı belirtiliyor. Gözaltı sonrası iki kardeşi ayırt etmekte zorlanan emniyet yetkilileri saatler süren sorgu sırasında ancak dün kimlik tespitini yapabildi.

Suç dosyası kabarık

Osmanağaoğlu, DİSK Genel Başkanı'nın öldürülmesi dışında yine aynı dönemde otobüs kurşulamak, ideolojik amaçla adam öldürmek, uyuşturucu kaçakçılığının yanısıra asker kaçağı olarak da 5 ayrı suçtan da aranıyordu. Halen Ankara 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Bahçelievler Davası'nda giyabi tutuklu sanık olarak yargılanan Osmanağaoğlu için TCK'nın 149/2 maddesi gereğince "Toplu kıyıma sebebiyet vermek" suçundan idam cezası isteniyor.


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr