kapat

CUMA 09 NİSAN 1999

"Hapis yetmez asın"

Kendisini terk eden sevgilisini, karısının gözleri önünde öldüren Leyla Demir hakkında verilen 16 yıl hapis cezası, idam istemiyle temyize gönderildi

İSTANBUL Küçükçekmece'de, yaklaşık 2 yıl önce meydana gelen olayda, Leyla Demir, kendisiyle ilişkiye giren ancak daha sonra "Sen bir gecelik kadınsın" diyerek terkeden patronu Erhan Yüceur'u, yatak odasına kadar girip karısı ve çocuklarının önünde öldürmüştü.

"Amacım küçük düşürmekti"

BAKIRKÖY 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Leyla Demir, her duruşmada, "Patronumuz Erhan, bana tecavüz edince eşim boşanma davası açtı. Ben de Erhan'ı arayıp, 'Boşanıyorum. Birlikte olalım' dedim. Ama bana 'Sen bir geceliktin, güzelim' deyince kan beynime sıçradı. Evine gittim. Amacım karısının yanında küçük düşürmekti ama ateş edince öldü" diyordu.

Mahkeme bunun üzerine, Demir'in "hafif haksız tahrik" altında cinayeti işlediğine karar vererek 16 yıl hapsine karar verdi. Ancak Erhan Yüceur'un eşi Feride, kocasıyla Leyla Demir arasındaki ilişkinin cinayet sebebi sayılamayacağını ve olayda tahrik unsuru olamayacağını belirterek genç kadının "planlayarak adam öldürmek" suçundan idamı için kararı temyiz etti.

F.DİLEK KANTOĞLU (SHA)


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr