kapat

SALI 30 MART 1999

Pınarhisar'da 4 partiye tek aday

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde dört sağ parti birleşerek belediye başkanlığı için tek aday gösterdi. Bu ittifaktan sonra ilçede bastırılan oy pusulası, Türkiye'deki en küçük oy pusulalarından biri oldu.

Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Fazilet Partisi, Pınarhisar'da vardıkları anlaşma sonucunda ilçede kuyumculuk yapan 46 yaşındaki Mehmet Kapılı'yı bağımsız belediye başkan adayı gösterdiler. İttifak belediye meclis üyeliğini kapsamıyor. Belediye başkan adaylığı için tek aday konusunda birleşen sağ partiler belediye meclis üyeliği için ayrı ayrı seçime girecekler.

Uzun yıllar ANAP Pınarhisar İlçe Örgütü'nde ilçe başkanlığı ve aynı partiden il genel meclis üyeliği yapan Kapılı, partisinden istifa ederek 4 partinin ortak adaylığına soyundu. Seçim bürosunu ANAP, DYP, MHP ve FP afişleriyle donatan Kapılı, seçimi kazanacağına kesin gözüyle bakıyor. Kapılı, liderlerin yapamadıklarını Pınarhisar'da kendilerinin başardığını belirterek, "Burası aslında sağın kalesi. Ancak sağ partiler birbirleriyle mücadele ederken aradan sol partiler sıyrılıp belediye başkanlığını alıyordu. Bunu geç de olsa fark ettik ve böyle bir ittifaka gittik" dedi.

Bu arada bağımsız adayın dışında sadece ÖDP, DSP ve CHP'nin belediye başkanı adayı gösterdiği için ilçe seçim kurulunun bastırdığı oy pusulası Türkiye'nin en küçük oy pusulalarından biri oldu.

MURAT SAVAŞ (SHA)


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr