kapat

SALI 30 MART 1999

"Siyaset şarkıcıyla olmaz"

Bayrama Antalya'da giren Baykal, Yılmaz'a çatarak "Siyaset şarkıcı arkasına saklanarak yapılamaz" dedi

Bayram tatilini geçirmek üzere arife akşamı memleketi Antalya'ya gelen ve bayramın ilk günü ortalarda gözükmeyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bayramın ikinci günü parti il binasına gelerek bayramlaşmaya katıldı.

Konuşmasında ANAP lideri Yılmaz'a da çatan Baykal, sanatçıların siyasete girmesine karşı olmadığını ancak, sanatçıların arkasına saklanarak siyaset yapılmasını da doğru bulmadığını ifade etti. Seçimler öncesinde, siyasetçilerin ülke sorunlarını ve geleceğini tartışması gerektiğini kaydeden Baykal, şunları söyledi:"Elbette sanatçı da siyaset yapabilir. Ama yapılmaması gereken, sorunların etrafında siyasi tartışmaya girmekten kaçınıp, işi şarkıyla, türküyle idare etmeye kalkışmaktır. Bir seçim öncesinde siyasetçi sorunları ve çözümleri söylemek durumundadırlar. İşte bundan kaçıyorlar, hesap vermekten kaçıyorlar ve şarkıcıların, türkücülerin arkasında siyaset yapıyorlar."

NATO başarısız

Bu bayramda büyük bir talihsizlik olarak, Kosova'da etnik temizlik düzeyine çıkan olaylar yaşandığını belirten Baykal, NATO'nun müdahalesine rağmen Sırplar'ın, Müslüman Arnavutlar'a yönelik etnik temizlik girişimlerini hızlandırmalarının, girişimin yetersizliğini ortaya koyduğunu bildirdi.

Yaşanan olayların, NATO'nun bugünkü yaklaşımıyla kalıcı şekilde çözümleme şansının olmadığını ortaya koyduğuna değinen Baykal, şöyle konuştu: "Müdahaleye rağmen, Sırplar'ın etnik temizleme harekatını daha da hızlandırmış olması çok üzüntü verici. Bu da NATO'nun girişiminin etkisiz kaldığının çok acı bir örneğini oluşturuyor. NATO, sadece cezalandırma değil, olumsuzlukları önleme konusunda neler yapabileceğini araştırıp, oluşturmak durumunda."


© COPYRIGHT 1999 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr