SALI 30 MART 1999
Vitamin ve minerallerden sonra şimdi de phynonutrinets içeren meyve ve sebzeler, tıp dünyasında bomba gibi patladı. Uluslararası Antioksidant Araştırma Merkezi uzmanlarından Prof. Anthony Diplock, phynonutrinets'in kanserojen maddeleri etkisiz kıldığını açıkladı. Prof. Diplock, bu maddeyi içeren meyve ve sebzeleri bol bol tüketerek kansere karşı zafer kazınılabiliceğini söyledi.
PHYNONUTRINETS içeren meyve ve sebzelerin başında karnabahar, lahana, kültür mantarı, domates, soğan, sarmısak, havuç, çilek, böğürtlen ve elma geliyor. Bol miktarda carotenoid pigment içeren lahana, aynı zamanda sindirimi kolaylaştırıyor ve dolaşımı düzenliyor. Kültür mantarı ise anti-tümör özelliğinin yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Domates içindeki lypocene maddesi nedeniyle kalp krizi ile mücadelede önemli besinlerden biri. Ayrıca haftada 10-15 domates tüketen kişilerde prostat kanseri riskinin yüzde 50 azaldığı bilimsel bir gerçek. Enfeksiyon ile mücadelede kullanılan sarmısak ve soğan ise allicin ve organiksülfürler ile bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı oluyor.
Katarakt oluşumunu önleyen betakaroten deposu havuç da kanserojen maddelere meydan okuyor. Önemli oranda ellagic asit taşıyan çilek ve böğürtlen de DNA hücrelerine hücum ederek kanserojen maddeleri yok ediyor. Dinamik besinlerden elma kalp krizinin en büyük düşmanları arasında yer alıyor. Elma yaşlanmaya yol açan serbest radikaller savaşıyor ve kanın pıhtılaşmasını engelliyor.