PERŞEMBE 10 ARALIK 1998

AVRUPA Kupaları'ndan UEFA'da da çeyrek finalistler belirlendi. Son 8'e kalan 8 takım 3 ülke arasında paylaşıldı. İtalya ve Fransa 3'er, İspanya ise 2 takımla çeyrek finalde temsil edilecek.
İlk turda Fenerbahçe'yi eleyen Parma, üçüncü turda Glasgow Rangers'ı aştı. İskoçya'dan 1-1 ile dönen İtalyan ekibi, rövanşta 1-0 geriye düşmesine karşın Balbo, Fiore ve Chiesa'nın golleriyle galibiyete ulaştı.
Bologna, Betis'e İspanya'da 1-0 yenilmesine karşın ilk maçtaki 4-1'lik avantajla turu geçerken, İtalya'da Zürih'i 1-0 yenmiş olan Roma, İSviçre'de 2-2 ile turu buldu.
UEFA'da şampiyonlukları bulunmayan Fransızlar Lyon, Marsilya ve Bordeaux ile şeytanın bacağını kırmaya çalışıyorlar. Lyon, Brugge'ü; Bordeaux, Grasshoppers'ı; Marsilya ise Monaco'yu eledi.
İkinci turda İngiliz Aston Villa'yı eleyen Celta Vigo, üçüncü turda da Liverpool'u devirdi. İspanyol ekibi, evinde 3-1 yendiği Liverpool'u, Anfield'da da 1-0 mağlup etti.
İki İspanyol ekibinin randevusunda Atletico Madrid Real Sociedad'ı uzatmalarda geçti. Atletico, Normal süresi 2-1 sona eren maçın uzatmalarında Santi ve Romero ile tura ulaştı.