kapat

PAZAR 06 ARALIK 1998

Kapkaççı gence polis kurşunu

Beyoğlu'nda Volkan Koç isimli bir kapkaççı, bir turistin çantasını kapkaç yapmak isterken polis tarafından fark edildi. Kaçmaya çalışan Volkan Koç, polis tarafından başından vurularak öldürüldü.

İstanbul Beyoğlu'nda kapkaççılık yapan genç, polisin teslim olması yönündeki uyarısına uymayınca canından oldu. Olay meydana geldi.

Tarlabaşı Kalyoncu Kulluk Caddesi'nde bir turistin çantasını kapan Volkan Koç (18) ile arkadaşı Mertan Sessiz (18), devriye gezen polis ekibi tarafından fark edildi.

Görevli polis memuru, tabancasını çekerek gençlere teslim olmaları uyarısında bulundu. Ancak gençler uyarıyı dinlemeyip kaçmaya devam ettiler. Bunun üzerine polis tabancasını çekerek kapkaççıların üzerine ateş etti. Açılan ateş sonucu Volkan Koç başından vuruldu ve oracıkta can verdi. Arkadaşı Merdan Sessiz ise arkadaşının vurulduğunu görünce teslim oldu.

Polisle tartıştılar

Volkan Koç'un ölüm haberini alan yakınları hastaneye akın etti. Cesedi görmek isteyen yakınlarına polis izin vermedi. Bunun üzerine polis ile Volkan Koç'un akrabaları arasında sert tartışmalar yaşandı.

Yeğeninin ölüm haberini alır almaz hastaneye koşan Volkan Koç'un teyzesi Servet Karayel, yeğenini vuran polise ateş püskürürken şöyle konuştu:

"Volkan kendi halinde bir çocuktu. Kimseye bir zararı yoktu. Bir süre önce annesine ve babasını kaybettikten sonra yanlış kişilerle arkadaşlık yaptı. Herhangi bir işi yoktu. Nişanlıydı. Bir hafta sonra düğünü vardı. Eğer Volkan'ın bir suçu varsa bu suçun cezasını polis mi verecek? Volkan adam öldürmedi. Dağa çıkmadı. Yeğenim boş yere öldürüldü."

Fenalık geçirdi

Bir hayli üzüntülü olan Servet Karayel ile Volkan Koç'un yakınları uzun süre hastane önünde Volkan'ın cesedini görmek için uğraştı. Polisin izin vermemesi üzerine yakınları hastane bahçesinde fenalık geçirdi. Volkan Koç'un Arzu yıldız isimli bir genç kız ile nişanlı olduğu ve 1 hafta sonra düğünlerinin olduğu öğrenildi.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr