PAZARTESİ 23 KASIM 1998

CEYTEKS, Türkiye distribütörlüğünü yaptığı İtalyan Versace ve Iceberg'in satıldığı mağazaları kapatma kararı aldı.
OLAY KİMYA, Versace'nin kozmetik ürünlerini almaktan vazgeçti.
MAVİ AKIM PROJESİ'nin Karadeniz Boru Hattı, İtalyan firması Saipen yerine Japon firmalarına verilecek.
ZİRAAT BANKASI, İtalyan malı traktör ve araçların kredilendirme işlemlerini durdurdu. Ayrıca İtalyan Olivetti firmasının kazandığı 500 bin dolarlık fotokopi makinesi ihalesini iptal etti.
İZMİR Oto Galericileri Derneği ve Ankara Oto Sanatkarları Odası, İtalyan malı otomobillerini satmama, yedek parça almama ve tamir etmeme kararı aldı.
BENETTON'UN Türkiye temsilcisi Boyner Holding, bünyesinde faaliyet gösteren 171 mağazasında vitrinleri siyaha boyadı.
TEKEL, İtalyan şarabı ve martini gibi içkiler ile tütün ürünlerinin alımına son verdi.
VAKIFBANK, İtalyan Bull firmasından alacağı 2.6 milyon dolarlık ATM siparişinden vazgeçti.
BALKANER HOLDİNG bünyesinde faaliyet gösteren Üçem İnşaat, İtalya'ya yaptığı 8 milyon dolarlık mutfak malzemesi ve beyaz eşya siparişini iptal etti.
DOĞUŞ HOLDİNG, Armani ve Gucci'nin Türkiye mağazalarını kapatma kararı aldı.
OYAK satış mağazalarında "Burada İtalyan ürünleri satılmaz" yazıları asıldı.
PEPSİ COLA, Anadolu'ya kuracağı fabrika için İtalya'ya verdiği 7 milyon dolarlık makine siparişini iptal etti.
BAKKALLAR ve Bayiler Federasyonu, bakkal dükkanlarında İtalyan menşeli makarna, bisküvi, çikolata, sos, salça, konserve, pizza çeşitleri ve şarap satışını durdurdu.
MİGROS ve TANSAŞ İtalyan ürünlerinin satışına son verdi.
BİRLİK MENSUCAT İtalyan firmalarıyla 32 yıldır sürdürdüğü ilişkisini kestiğini duyurdu.
PANCAR Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik), İtalya'da iş yaptığı 4 firma ile ticari ilişkilerini sona erdirdi.
KOLEKSİYON Mobilya, 16 yıldır ithalat ve ihracat işleriyle projelerine katıldığı sayıları 64'ü bulan İtalyan firmalarıyla ilişkileri durdurdu.
MKEK, her yıl İtalya'dan yaptığı 300 milyon dolarlık silah alımını durdurdu.
AYAKKABICILAR Federasyonu, yıllık 500 milyon dolarlık ayakkabı ve yan sanayi ürünlerini almayacaklarını açıkladı.
BURSASPOR, forma reklamı için anlaştığı İtalyan Vamateks firmasıyla anlaşmasını iptal etti.
DAMIZLIK Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği, İtalya'dan tarım makinesi ve sperm ithalatını askıya aldı.
TÜRSAB üyesi tüm turizm acentaları, İtalya turlarını iptal etti. Acentalar, bu turları gazete ilanlarından da çıkarttı.
ANKARA Büyükşehir Belediyesi, İtalya'dan ağaç dahil tüm mal alımlarını sona erdirdi.
TÜRKİYE Giyim Sanayicileri Derneği, İtalya'dan kumaş alımını durdurdu.
TOBB ve İTO başta olmak üzere iş dünyasının önde gelen kuruluşları İtalyan mallarına boykot çağrısı yaptı, muadili İtalyan odalarına mektuplan gönderdi.
KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, FİAT'ın bir numaralı ismi Paolo Fresco'ya bir mektup göndererek Apo'nun iadesiyle ilgili siyasi girişimde bulunmalarını istedi.
TÜSİAD, İtalya'nın en büyük meslek kuruluşu Confindustria'ya mektup yazarak Apo'nun iadesi için baskı yapılmasını istedi. Dış ilişkiler Komisyonu Başkanı Aldo Kaslowski, Confindustria Başkanı Giorgio Fussa ile biraraya geldi.
ATO, "İtalya'nın Öcalan'a kol kanat germesi, ekonomik ilişkileri gözden geçirmeyi gerekli kılıyor" açıklamasını yaptı, İtalyan Odalar Birliği'ne mektup gönderdi.
BOYNER Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, ortağı Luciano Benetton'a mesaj göndererek Apo'nun iadesi için baskı yapmasını istedi.
BURSA Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı İtalya ile ticari ilişkilerini donduracaklarını açıkladı.
ULUSLARARASI Nakliyeciler Derneği (UND) Genel Başkanı Saffet Ulusoy, İtalya'nın 2 yıl önce kendisine devlet nişanı verdiğini hatırlattı, sorunun çözümlenmemesi halinde nişanı iade edeceğini söyledi.