kapat

PERŞEMBE 24 EYLÜL 1998

"Erkekler bal gibidir"

Yunanistan eski Başbakanı Papandreu'nun aldatılan eşi Margaret, Hillary'ye yazdığı teselli mektubunda erkekleri etrafından karıncalar eksik olmayan bala benzetti.

STELYO BERBERAKİS

Yunanistan'ın ölen eski Başbakanı Andreas Papandreu'nun, genç hostes Dimitra Liani uğruna aldatıp boşandığı Amerikan asıllı eski eşi Margaret Papandreu, Clinton'ın eşi Hillary'ye bir teselli mektubu yazdı. Margaret Papandreu, "Sevgili Hillary" diye başladığı mektubunu şöyle sürdürdü:

"Bu acının, dökülen gözyaşlarının, uykusuz gecelerin ve güvensizliğin ne demek olduğunu biliyorum. Benim aldatılmama neden olan genç hostesin çıplak fotoğrafları dünya basınına konu olmuştu. Bu ayıp benim değil, bu ortamı yaratanlara ve bunu kendi siyasi çıkarları için körükleyen medyanın ayıbıdır. Erkekler ne yazık ki, siyasete atıldıkları zaman, özel hayatlarını yitirdiklerini ve herkesin görebileceği camdan bir evin içine girdiklerini anlayamazlar. Bizim eşlerimiz, mevkilerine ve kendilerini iktidara getiren seçmenlerine karşı yeterince saygı göstermediler. İktidarda bulunan erkeklerin, kadınları büyülediği ve bal gibi üzerlerine çektiği de bir gerçektir..

Sana söylemek istediğim, son derece dürüst ve gerçek bir hanımefendi gibi davranışlarını aynen sürdürmendir. Sen ona ne kız ne de kırıl. Neyin önemli neyin önemsiz olduğunu herkesten çok sen bilebilirsin. Dünyanın üçte ikisi açlıktan kırılırken, erkekler sözde namus uğruna kadınlarını öldürürken, bir meseleye bütün enerjimizi ve vaktimizi harcamamız gereksizdir. Kendisi bu olaydan pişman olmuştur. Prestijini yitirmiş olmakla cezaların en büyüğünü almıştır.

Hillary, seni Atlantik'in öteki yakasından selamlıyor ve kucak dolusu öpücük gönderiyorum."


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr