kapat

PERŞEMBE 23 TEMMUZ 1998

"Kubilay Bey'i saldım"

Kubilay Uygun'un 21 yıllık eşi Fatma Özkan Uygun, "Çapkınlıklarıyla baş edemediğim için peşini bıraktım" diyor. Fatma hanım ayrıca, eşi zihniyetindeki insanlara ders vermek için politikaya girmek istiyor.

Hakan DENKER - Kadir KAYMAKÇI

Çalışlar köyünün girişinde bir benzinlik. Eskiden Kubilay Uygun'un kayınpederine ait olan bu benzinliği daha sonra başkasına işletmeye vermişler. Benzinliğin arkasına dolandığınızda eski bir köy evi ortaya çıkıyor. Bahçe içinde duvarların sıvaları ve bir kısmı dökülmüş eski tek katlı bir köy evi. Kapısının önünde 06 FAT 90 plakalı BMW 3.20İ model siyah renkli bir araba.

İlk bakışta üç aşağı beş yukarı kime ait olduğunu anlıyorsunuz. Kubilay Uygun'un eşi Fatma Uygun'a. Metruk evin kapısını çaldıktan ancak bir dakika sonra açılıyor. Orta yaşlı, yüzünde hüznün ve yorgunluğun izlerini taşıyan, oldukça modern giyimli ve kısa saçlı bir hanım çıkıyor. Fatma Özkan Uygun... Kubilay Uygun'un hal-i hazırda nikahlı hanımı. 54 yaşında emekli öğretmen. Kubilay Uygun ile 21 yıldır evli. 20 yaşında bir kızı, 17 yaşında bir oğlu var. Kocasının Afyon'dan milletvekili seçilmesinde büyük rolü var. Evliliğine saygılı ve sorumlu bir eş olarak bugüne kadar Kubilay beyle ilgili tüm soruları yanıtsız bıraktı. Hep sesiz kalmayı tercih etti. Önce ki gün Sincanlı'nın Çalışlar köyünde görüştüğümüz Fatma Uygun sorularımızı içtenlikle yanıtladı...

Böyle politika olmaz

Öncelikle kocasının sık sık parti değiştirmesi konusunu soruyoruz ve bu konuda düşüncelerini almak istiyoruz... Böyle bir şeyi tasvip etmediğini söylüyor ve ekliyor: "Kubilay ve Kubilay zihniyetindeki milletvekillerine; milletvekilliğinin nasıl yapıldığını göstermek için politikaya girmek istiyorum..." Bu konuda harekete de geçmiş Fatma hanım. Emekli olduktan sonra DSP saflarında politikaya girmek ve parti için çalışmak istediğini parti yöneticilerine bildirmiş. Ancak DSP'nin üst düzey yöneticileri, Fatma hanımla görüşmeyi bile kabul etmemişler. Fatma hanım, bunun nedeninin, eşi Kubilay Uygun'un siyasi tutarsızlığıdan kaynaklandığını söylüyor.

Peşini bıraktım

Kamuoyunda zannedildiği gibi Kubilay beyle boşanıp boşanmadığını sorduğumuzda yanıtı net: "Hayır boşanmadık". Ve ekliyor Fatma hanım: "1 yıldır ayrı yaşıyoruz. Arada sırada çocukları görmek için gelir, yarım saat oturup gider." Kubilay beyin çapkınlıkları konusunda konuşmak istemediğini söyleyen Fatma Uygun, "Hiçbir kadın kocasını başka kadınlarla paylaşmak istemez. Ama engel olamazsa salar gider. Ben Kubilay beyi saldım..." diyor. Boşanmayı düşünmediğini belirten Fatma hanım, yaşadığı yörede boşanmanın pek hoş karşılanmadığını ifade ediyor. Çocuklarının babalarına çok düşkün olduğunu ve onları düşünmek zorunda olduğunu kaydeden Fatma Uygun, "Evet aldatılan bir eşim ama bu evlilik devam ettiği yere kadar sürecek" diyor.

Kubilay beyin kendilerine maddi yardımda bulunduğunu söyleyen Fatma hanım, kendisi ve çocukların milletvekili lojmanlarında oturduğunu, eşinin ise başka bir evde kaldığını belirtiyor. Ve bu durumu şöyle açıklıyor: "Milletvekili lojmanlarında oturmayı ben Kubilay beyden daha çok hak ediyorum. Çünkü onun seçilmesi için ondan daha fazla çalıştım. Burada oturmak benim hakkım."


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr