kapat

PERŞEMBE 16 TEMMUZ 1998

Kadın soyan gümrükçüler

Geçtiğimiz yıl Chicago O'Hare Havaalanı'nda çırıpçıplak soyulup aranan 104 kişiden 77'sinin kadın olması, cinsel taciz skandalı olarak yorumlanıyor.

Amerika'nın Chicago kentindeki O'Hare Havaalanı'nda skandal! Havaalanındaki gümrükçülerin üstünü çıkarttırarak aradığı yolcular arasında kadınların sayıları erkeklere oranla üç kat artmış. Gümrükçülerin daha çok kadını soyarak aradığının öğrenilmesi Illinois senatörlerini harekete geçirdi. Senatör Carol Moseley ile Senatör Dick Turbin tarafından yapılan açıklamada, "Ülkemizde uyuşturucuya karşı savaş var. Kadınlara karşı değil" ifadesi yer verirken, soruşturma açılmasını istediler.

Gümrükçülerin bağlı bulunduğu Maliye Bakanlığı da kendiliğinden harekete geçerek geniş bir araştırma başlattı. Alınan bilgiler Chicago O'Hare Havaalanı'nda bir yıl içinde giysileri çıkarttırılarak aranan 104 kişiden 77'sinin kadın olduğunu, bu kadınların yarıdan fazlasının zenci olduğunu gösterdi. Senatörler ayrıca gümrükte herkese eşit davranıldığının, insanlar arasında harhangi bir önyargı nedeniyle ayırım yapılıp yapılmadığının kesinlikle belirlenmesini istiyorlar.

(REUTERS)


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr