CUMARTESİ 11 TEMMUZ 1998

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroşirürji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Kuday, Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirterek, "Beyin ve omurilik sıvısındaki sızmalar 1-2 gün daha devam ederse, yeni bir ameliyat düşünüyoruz" dedi.
Prof. Dr. Kuday, dün düzenlediği basın toplantısında, Fikret Bila'nın sağlık durumunda hastaneye geldiğinden bugüne kadar lehte ya da aleyhte büyük bir değişiklik olmadığını söyledi. Önceki akşam Bila'nın kanındaki oksijen yoğunluğunda bir düşme olduğunu da belirten Prof. Dr. Kuday, şöyle konuştu:
"Bu durum bizi korkuttu. Hastayı tekrar uyuttuk, makineye bağladık. Uyandırdığımız zaman hasta olumsuz hareketler yapıyor, beyinde şişmelere neden oluyor. Çekilen filmlerde kötüye gidiş yok. Yalnız plastik cerrahlarla yaptığımız konsültasyonlarda belki birtakım önlemler almamız lazım. Çünkü (likör) dediğimiz beyin ve omurilik sıvısındaki sızmalar hâlâ durmadı. Bunlar 1-2 güne kadar durmazsa, beynin ön kısmını tekrar tamir etmek için plastik cerrahlarla beraber yeni bir ameliyat düşünüyoruz. İş hâlâ ciddiyetini koruyor. Yoğun bakım şartlarında tutmaya çalışıyoruz."
Makedonya'da geçirdikleri trafik kazasının ardından, İstanbul'a getirilerek Amerikan Hastanesi'nde tedavi altına alınan Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen ile ANAP Karabük Milletvekili Şinasi Altıner, basın mensuplarıyla görüştürüldü. Fikret Bila için çağrıda bulunmak istediğini söyleyen Bakan Yücelen, "Sevgili Fikret Bila ile kaza olmadan yaklaşık 20 dakika önce, Anamur'daki yazlığımızda 4 gün geçirmeye karar verdik. Balığa gidecektik. Dua edin, Fikret Bila ile balığa gidebilelim" dedi.
Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, ANAP Karabük Milletvekili Şinasi Altınel ve Gazeteci Fikret Bila'nın bulunduğu aracın şoförü Dragutin Stoykovski'nin hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.
Fazilet Partililer, ANAP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek, Makedonya'da Başbakan Mesut Yılmaz'ın konvoyunda meydana gelen kaza nedeniyle geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ziyarete FP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Alptekin ile birlikte Meclis Grup Başkanvekili Salih Kapusuz ve Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş katıldı. FP'lileri ANAP Genel Merkezi'nde, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Keçeciler, Abdülkadir Baş ve Burdur Milletvekili Yusuf Ekinci karşıladı. ANAP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler de, FP yöneticilerinin ziyaretini insani ve nazik bir davranış olarak değerlendirerek, teşekkür etti.