kapat

CUMARTESİ 04 TEMMUZ 1998

Ahmet Vardar (e-posta:avardar@sabah.com.tr )

BİZİMKENT konutlarından ev alanların dertleri büyük...

Gerek birikimlerini değerlendirmek, gerekse ömürleri boyunca hayal ettikleri bir eve sahip olmak için, 9 ay önce Beylikdüzü'nde Emlak Kredi Bankasının önderliğinde kurulan, BİZİMKENT konutlarına girenler şaşkın haldeler.

Diyeceksiniz ki, koskoca devlet bankası olan Emlak Kredi'den bir yanlışlık olması söz konusu mudur?... Hayır söz konusu değildir ama peşinatlarını yatırarak ve taksitlerini de devamlı ödeyerek, bu konutlara girenler 98 yılında anahtarları teslim alacaklardı. 98 yılı geldi hatta 98 yılının Haziran'ı da geldi ama Emlak Kredi anahtarları vermiyor. Nedeni sorulduğunda da; Kavaklı Belediyesinin yapılan konutlara "iskan izni" vermeyişi gösteriliyor. Anlaşılan ortada bir pürüz var. O pürüzü ben açıklayayım;

Bunlar evvel ki banka yöneticileri bu mıntıkaya evleri yaparken Kavaklı Belediyesine ana yola açılan bir viyadük yapacaklarına dair söz vermişler, belediye de bankaya, "bu sözü verdiniz ama viyadüğü yapmadınız" diyerek, oturma iznini vermiyormuş. Banka ile Belediye sürtüşe dursun, peşin paraları verip, taksitleri de günü gününe ödeyen vatandaşların suçlarının ne olduğunu merak ediyorum doğrusu... Kimi önümüzdeki ay ev sahibiplerinden çıkmak için süre istemiş, yeni yerlerine taşınmak için hazırlık yapmışlar... Kimi yeni eşyalar alıp, buraya koymak istemiş... Kimi okula başlayacak çocuğunun adresini buradan göstermiş ama hiç biri yukarıda anlattığım nedenlerden dolayı evlerine giremiyorlar.

Ben Bizimkentlilerden yanayım. Acilen iki tarafın uzlaşmasını ve namusuyla, şerefiyle bu işe giren vatandaşın bir an önce evlerine yerleşmelerini istiyorum. Arzu edilirse iki tarafı da bir masada buluşturmaya hazırım.

Özel Teknik ve Stilistlik kursu sahibi, dürüst ol...

Bayrampaşa Kartaltepe'de kurduğun Özel Teknik Cem Modelist ve Stilist kursunda hiç de hoş olmayan olaylar ceryan ediyor. Öğrendiğime göre açtığın bu kursu uzun bir zamandan beri yürütüyorsun. Anladın mı Cem Ali Kılınç?...

Senin kursa devam eden öğrencilerden şikayetler alıyorum. Cumartesi-Pazar haftada 2 gün açtığın kurs için 12 milyon lira istiyorsun ama kursu bitirmek için yaptığın sınavlardan da ders başına 8 milyon lira alıyorsun. Diyeceksin ki, ben meslek öğretiyorum. İsteyen gelir, isteyen gelmez, isteyen bu kurslara katılır, isteyen katılmaz... İyi güzel ama aldığın paraların karşılığında makbuz veya fiş kesiyor musun?... Tabii ki kesmiyorsun... Ben bu yaptığını maliyecilere havale ediyorum. Sen onlarla nasıl olsa hesaplaşacaksın.

Diğer taraftan içeride çalıştırdığın elemanlarının da hepsi sigortasızmış. Bakalım onların durumunu nasıl açıklayacaksın?... Gerçi, " Minareyi çalan kılıfını hazırlarmış..." derler ama "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz..." atasözünü de hiç unutmamak lazım. Benim sana uyarılarım bu kadar, bundan sonra sanıyorum devletin yetkili ve ilgili makamlarıyla hesaplaşacaksın. Görüyorsun, hayatta bazı şeyler gizlenemiyor.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr