kapat

CUMARTESİ 04 TEMMUZ 1998

Haydi Fas'a

Beşiktaş dördüncü yabancı transferinde gözünü Kuzey Afrika'ya çevirdi. Geremi için Gençlerbirliği'nden olumlu cevap alamayan Siyah-Beyazlılar Fas Milli Takımı'nın orta saha oyuncuları Selami ile Taher'in peşine düştü

BEŞİKTAŞ, sezon başlamadan dördüncü yabancısını almak için çalışmalarına hız verdi. Siyah-Beyazlılar, Gençlerbirliği kulübünün Kamerunlu Geremi'yi kesin olarak vermeyeceğini bildirmesinden sonra gözünü Fas Milli Takımı'nın oyuncularına çevirdi. Kartal, Fransa'daki Dünya Kupası'na ilk turda veda etmesine rağmen oynadığı güzel futbollo dikkatleri üzerine çeken Fas'ın orta saha oyuncuları Jamal Selami ve Taher El Khalej'i transfer etmek için harekete geçti.

Teknik Direktör Toshack'ın, İspanya'da bulunduğu sürede Fas'ın Raja Kasablanka takımında oynayan 28 yaşındaki Selami ile görüşüp prensipte anlaşmaya vardığı öğrenildi.

Siyah-Beyazlılar, bu futbolcuyu İstanbul'a davet ederek, son kez görüşmek ve imza attırmak istediklerini bildirdiler. Jamal Selami'nin ise 23 Temmuz'da Beşiktaşlılar'la görüşmek için İstanbul'a geleceği bildirildi.

Öte yandan Siyah-Beyazlılar, Selami ile anlaşmanın olmaması ihtimaline karşılık yine Fas Milli Takımı'nda görev yapan Taher El Khalej'in de üzerinde duruyorlar. Galatasaray'ın eski İskoç teknik direktörü Souness'ın çalıştırdığı ve Portekiz Ligi'ni ikinci bitirerek Şampiyonlar Ligi'nde oynama hakkı kazanan Benfica'da forma giyen Taher ile temasa geçen Beşiktaşlı yöneticiler, Selami'nin olmaması durumlunda bu futbolcuyu İstanbul'a çağıracaklar. Yöneticiler, savunmada orta sahaya dönük olarak görev yapan 29 yaşındaki Taher El Khalej'in 54 kez milli olduğunu ve uzaktan attğı sert şutlarla çok sayıda gol kaydettiğini ifade ettiler.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr