kapat

CUMARTESİ 04 TEMMUZ 1998

İzmir-gate'de ikinci soruşturma

İzmir'de şantaj yoluyla evli bir kadına cinsel ilişkiye giren Amerikalı General'e ikinci soruşturma açılıyor. İlk soruşturmada emekli edilen general, yargılanabilir.

İzmir'deki NATO Karargahı'nda görevliyken Amerikalı bir Albay'ın eşine şantaj yaparak 4 ay cinsel ilişkide bulunduğu iddia edilen emekli Tümgeneral David Hale hakkında ikinci bir soruşturma başlatılıyor. Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından yürütülen ilk soruşturma, geçen hafta tamamlanmış ve bu skandal sonrası emekliye ayrılması zorlanan Hale'in dosyası Amerikan Kara Kuvvetleri'ne sevk edilmişti.

Soruşturmanın, konuyla ilgili yeni delillerin ortaya çıkması sebebiyle yeniden açıldığı belirtildi. Şantaj yoluyla cinsel ilişki kurmakla suçlanan General David Hale ise iddialar karşısında sessizliğini koruyor. Soruşturma sonunda suçlu olduğuna inanıldığı takdirde sarkıntılık, tecavüz gibi ağır suçlardan mahkemeye çıkabilecek olan General'in toplum içine çıkmıyor ve basın mensuplarından köşe bucak kaçıyor.

Skandal, albayın eşi Donnamarie Carpino'nun geçtiğimiz yıl Hale'den şikayetçi olmasıyla başlamıştı. Carpino, Hale'in kendisine, eşinin zina suçu işlediğini söylediğini belirtmiş, generalin buna göz yumma karşılığı kendisiyle 4 ay boyunca birlikte olduğunu belirtmişti. Eşinin kariyerini tehlikeye atmamak için generalin isteklerine katlandığını vurgulayan Carpino eşinin gerçekte zina yapmadığını öğrendikten sonra Hale'i askeri mahkemeye şikayet etmişti. Carpino olaylarla ilgili yalan makinasına da girmiş ve başarılı olmuştu. Bütün bu gelişmelere rağmen Amerikan Kara Kuvvetleri Şubat ayında aldığı kararla Hale'e "Onurlu Erken Emeklilik" vermişti.

(AFP, AP)


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr