ÇARŞAMBA 29 NİSAN 1998
İSTANBUL'UN, eğlence mekanlarından Sulukule'de Fehmi ve Nazmiye Alkovan'ın evinde uyuşturucu satıldığı ihbarını alan Narkotik Şube ekipleri, Sulukule'ye baskın düzenledi. Didik didik aranan evin salonundaki halının altında seramik yer döşemesinin altında yapılmış zula ortaya çıkarıldı.
ZULA olarak kullanılan özel bölmede 250'şer gram halinde 500 gram esrar maddesi ele geçirildi. Alkovan çiftinin evindeki operasyonu haber alan Sulukule sakinleri ise evin önünde toplanarak uyuşturucu satıcılarına saldırmak istediler. Gözaltındaki sanıklar, daha sonra polis tarafından uzaklaştırıldı.
OPERASYONU genişleten polis, uyuşturucunun Hulusi Sakçak ve Osman Oktay adlı kişilerden temin edildiğini belirledi. Gasiosmanpaşa Taşlıtarla'da oturan Sakçak ve Oktay, düzenlenen ikinci bir operasyonla, satışa hazır hale getirilmiş 110 gram esrarla yakalandı.
MUHARREM ÇAĞLAR (SHA)