kapat

PERŞEMBE 16 NİSAN 1998

Tabu işlemleri için vergi numara zorunluluğu Mayıs'da

Trafik işlemlerinde 1 Mart 1998'den itibaren vergi kimlik numarası uygulamasının başladığını kaydeden Maliye Bakanlığı'ndan bir üst düzey yetkilisi, 1 Mayıs 1998'den itibaren de tapu işlemlerinde vergi kimlik numarasının isteneceğini söyledi.

Bazı bankaların vergi numarası yok diye hesap açmadığının hatırlatılması üzerine de, "Böyle bir şey yok. Piyasadaki genel tedirginliği gidermek için de bu tebliği yayımlıyoruz" dedi. Maliye Bakanlığı'nın tebliği yayınlamadan önce, bankalar, İMKB yönetimi, aracı kurumlar, Türkiye Noterler Birliği, karayolları Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü ve ilgili diğer birimlerle görüşeceğini de sözlerine ekledi.

100 bin yeni mükellef

Gelirler Genel Müdürü Nevzat Saygılıoğlu da, vergi kaçağına karşı yürütülen mücadelenin ilk sonuçlarının alınmaya başladığını ve bu yıl gelir vergisi beyannamelerinde yer alan gelir rakamlarının 2 ile 4 kat arasında arttığını belirtti. Saygılıoğlu, Meclis'te bulunan vergi tasarısının da bu mücadelenin temelini oluşturduğunu kaydetti.

Saygılıoğlu şöyle konuştu: "İlk sonuçlara göre, mevcutlara ilaveten 80 ile 100 bin arasında yeni mükellef geldi. Bu sayı, kesin rakamlar çıktığında daha da artabilir. Bu yıl, faiz gelirlerinin yanısıra kira geliri elde edenlerin de beyanname vermeye başladığı bir yıl oldu. Geçmişte bu konuda duyarsız olan bazı mükellefler Mart'ta beyanname verme yoluna gitti."

(Reuter/A.A)


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr