kapat

PERŞEMBE 04 ARALIK 1997

Kurtarma rezaleti

Ankara'da, Özgür Arıkan yönetimindeki otomobil, elektrik direğine çarparak devirdi. TEDAŞ ekipleri, elektriği kesmek için gecikince, kurtarma 1.5 saat aksadı

ANKARA'DA, iki gündür aralıklı olarak yağan yağmur ve aşırı hız, feci bir kazaya neden oldu. TRT'de çalışan Özgür Arıkan, otomobiliyle arkadaşları Ferhat Yaşar Savcı ve Hüseyin Rahmi Eyüboğlu'nu Eryaman'a götürmek üzere yola çıktı. Ancak yolun kaygan olması ve hız yüzünden, otomobil Anadolu Bulvarı'nda, yoldan çıkıp elektrik direğine çarptı.

Takla attı

ÇARPMA sonucu direk otomobil üzerine düşünce, Arıkan, Savcı ve Eyüboğlu araçta sıkıştı. Bu sırada, arkadan gelen Kayhan Türker yönetimindeki bir araç da yolun tamamını kapatan direğe çarparak takla attı. Aracın üzerine devrilen direğin elektrik yüklü olması ve TEDAŞ'ın müdahale etmekte gecikmesi yüzünden, kurtarma operasyonu 1.5 saat gecikti.

1 saat sürdü

OTOMOBİLDE can çekişen 3 kişi, elektrik akımının kesilmesinden sonra, itfaiye ve Emniyet Kurtarma ekiplerinin 1 saatlik operasyon sonucu çıkarılabildi. Arka koltukta sıkışan Ferhat Yaşar Savcı'nın, kurtarıldıktan sonra, İbn-i Sina Hastanesi acil servisinde tedavi altına alınmasına rağmen hayati tehlikeyi atlatamadığı bildirildi.

Araçtan fırladı

ARAÇTAN fırlayıp kafasını yere çarpan Rahmi Eyüboğlu da Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedaviye alındı. Hüseyin Rahmi Eyüboğlu'nun, ünlü ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun yeğeni olduğu öğrenildi. Direğe çarpıp takla atan otomobilin sürücüsü Kayhan Türker ise, emniyet kemeri sayesinde kazayı yaralanmadan atlattı.

MUSTAFA PEKCAN-YAVUZ ARSLAN


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr