kapat

16 MAYIS 1997 CUMA

Kaplan'a muhalif ikinci bir halife

Berlin'de, kimliği belirsiz kişilerce öldürülen Halil İbrahim Sofu'nun yandaşı Salih Hoca, Cemalettin Kaplan'ın oğlu küçük Karases Metin Kaplan'a karşı halifeliğini ilan etti. Berlin cinayeti ile ilgili ipucu bulunamazken, Halil İbrahim Sofu'nun cenazesi bugün Türkiye'ye gönderilecek.

SEYFİ ALP (FRANKFURT)

Cemalettin Kaplan'ın oğlu sözde halife Metin Kaplan'a muhalif olduğu için Kaplancılar'dan ayrıldıktan sonra halifeliğini ilan eden ve 8 Mayıs Perşembe gecesi evinde öldürülen "Dr. Yusuf" takma adlı Halil İbrahim Sofu'nun katilleri henüz yakalanmazken, "Dr. Yusuf" taraftarları yeni halifelerini ilan etti.

Metin Kaplan'a muhalif grubun Berlin'de ilan ettiği Hilafet Devleti'nin Basın Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, "Şehid Halil İbrahim Sofu Hoca'nın yerine Ümmet'in Şurası ittifakla Salih Hoca'yı Halife olarak elhamdülillah seçmiştir "denildi.

Bu arada Halil İbrahim Sofu'nun bugün saat 11.00'de Berlin Mehmet Akif Camii'nde kılınacak cenaze namazıyla ilgili hazırlıklar taraftarları tarafından sürdürülürken, cenazede olay çıkmaması için güvenlik önlemleri alındı. Berlin'in Kreuzberg semtindeki Mehmet Akif Camii'nde kılınacak cenaze namazına çok sayıda Sofu taraftarı beklenirken, uçakla Türkiye'ye gönderilecek olan cenaze Giresun'un Eynesil ilçesinde toprağa verilecek.

Metin Kaplan'a mürted suçlaması

Kendisini sözde Anadolu Hilafet Devleti'nin halifesi olarak ilan eden Cemalettin Kaplan'ın 15 Mayıs 1995'te ölmesiyle birlikte babasının yerine geçen sözde halife Metin Kaplan'a, Halil İbrahim Sofu taraftarlarınca 'mürted' suçlaması yapıldı.

Sofu taraftarlarınca yayınlanan 'Emir'ül Mü'minin ve Halifet'ül Müslümin Dr. Yusuf Halil İbrahim Sofu Hoca'nın şehadeti' başlıklı bildiride, "Metin Kaplan mürted olduğu için Ümmet'in Şurası Yusuf H. İbrahim Sofu'yu Halife seçmişti " denildi. Aynı bildiride Sofu'nun öldürülmesiyle ilgili olarak, "Metin Kaplan'ın Ümmet-i Muhammed dergisinin 146, 149 ve 151. sayılarında 'Yusuf'un boynu mutlaka vurulacaktır' fetvası her nekadar dikkatleri üzerine çekse de, bunu 'Küfür taraftarları'nın yaptırmış olduğu ihtimal dahilindedir " ifadesi kullanıldı.

Cinayet sırrını koruyor

Kaplancı gruptan ayrıldıktan sonra Dortmund'daki Fatih, Berlin'deki Mehmet Akif ve Ashab-ı Keyf Camileri'ni elinde tutan Halil İbrahim Sofu'yu kimlerin öldürdüğü cinayetin üzerinde 8 gün geçmesine rağmen henüz belirlenemedi.

8 Mayıs gecesi saat 0.45'te evinde eşi ve bir aylık çocuğu olduğu halde uyumak üzereyken silahlı saldırı sonucu katledilen 29 yaşındaki Sofu'nun silah eğitimi görmüş, profesyonel militanlarca öldürüldüğü tahmin ediliyor.

Sofu taraftarları, Cemalettin Kaplan'ın en sadık ve güvenilir talebesi olarak nitelendirdikleri liderlerini öldürenlerin biran önce bulunmasını istiyor.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Bu sayfa YÖRE Elektronik Yayımcılık tarafından hazırlanmıştır. Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr
YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.