kapat

15 MAYIS 1997 PERSEMBE

Yaprak'ın avukatına infaz

9 kurşunla ölen Avukat Torun, uzun süre işadamı Mehmet Ali Yaprak'ın avukatlığını yapmıştı. Yaprak'ın kaçırılmasından sonra bu görevi bırakmış, Yaprak'ın Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin tarafından kaçırıldığını iddia etmişti.

HASAN YAVNIK (SHA)

Gaziantep Barosu'na kayıtlı avukatlardan Burhan Veli Torun (34), dün sabah işine gitmek için evinden ayrılıp otomobilini çalıştırdığı sırada bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Yerel Metropol Gazetesi Genel Koordinatörlüğü'nü de yürüten Avukat Torun 9 kurşunla olay yerinde hayatını kaybetti, saldırgan kaçtı.

Kavaklık Mahallesi, Ahizli Sokak, Fidan Apartmanı'nda oturan Avukat Burhan Veli Torun, sabah saat 09.30'da işe gitmek üzere evinden ayrıldı. Eşi Nevin Torun evin balkonundan kocasını uğurlarken, Avukat Torun 27 FU 800 plakalı Mercedes'ine bindi ve motoru çalıştırdı. Bu sırada otomobilin sağ kapısını açan ve avukatla konuşmak ister gibi yapan saldırganın amacını anlayan Torun, silahını çekti. Ancak hazırlıklı olan saldırgan daha önce davrandı ve silahını ateşlemeye başladı. Kurşunlardan 2'si kafatasına, 2'si kalbine, 1'i akciğeri 4'ü de kollarına isabet eden Torun olay yerinde öldü. Saldırgan ise olay yerinden yaya olarak kaçtı.

Savcı: Bu bir infaz

Cumhuriyet Savcısı Akın İnal, Topal'ın cesedine otopsi yapıldığını, vücudunda 9 kurşun bulunduğunu, saldırganın kesinlikle öldürmek için ateş ettiğinin açıkça anlaşıldığını belirtti. Savcı, "Bu bir infaz. Soruşturmayı çok yönlü sürdürüyoruz" dedi.

Olaydan sonra sinir krizleri geçiren Nevin Torun, kendisine geldikten sonra polise ifade verdi. 30 yaşlarındaki saldırganı daha önce gördüğünü ve tekrar görmesi halinde teşhis edebileceğini belirten Nevin Torun, saldırganın üzerine ise spor şapka, siyah gömlek, kot pantalon ve spor ayakkabı bulunduğunu belirtti.

Polis alarmda

Olayın haber alınmasından sonra Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri alarma geçirildi. Kentin giriş ve çıkışları kontrol altına alınırken, kent içinde, eşgali belirlenen saldırganın yakalanması için yoğun bir arama çalışması başlatıldı.

Avukat Burhan Veli Torun, kısa bir süre öncesine kadar Gaziantep'de yayın yapan Yaprak TV'nin sahibi Mehmet Ali Yaprak'ın avukatlığını yapmıştı. Yaprak'ın geçen yıl kaçırılmasından sonra Avukat Torun ile aralarının bozulduğu ve bu görevi bıraktığı öğrenildi. Geçen aylarda Kadir Çelik'in Objektif adlı programına da konuk olan Avukat Torun, Mehmet Ali Yaprak'ın Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin tarafından kaçırıldığını iddia edip Yaprak'ı da suçlamıştı.

İlk saldırı değil

Burhan Veli Torun'un Çukur Mahallesi'ndeki avukatlık bürosı 1996'da Ejder Özyaşar adlı kişi ve adamları tarafından basılmıştı. Silahlı saldırı sırasında Avukat Torun'un da aralarında bulunduğu 4 kişi yaralanmıştı. Mehmet Ali Yaprak'ın adamı olarak bilinen Ejder Özyaşar'ın gözdağı vermek amacıyla bu saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülmüştü. Saldırganlar olaydan sonra gözaltına alınmışlardı.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Bu sayfa YÖRE Elektronik Yayımcılık tarafından hazırlanmıştır. Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr
YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.