kapat

14 MAYIS 1997 CARSAMBA

Akşener: İstifamı çok mu istiyorsunuz?

İçişleri Bakanı Akşener, "Son olaylardan sonra istifa edecek misiniz?" diye soran gazeteciye çok kızdı ve, "Çok mu istiyorsunuz..." yanıtı verdi.

Ankara Bölge Valiler Toplantısı, dün Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yapıldı. Ankara, Afyon, Aksaray, Amasya, Bolu, Çankırı, Eskişehir, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat illerinden gelen vali, emniyet müdürü ve il jandarma komutanlarının katıldığı toplantıya İçişleri Bakanı Meral Akşener başkanlık etti.

Toplantıya girişi sırasında bir basın mensubunun, "Sayın Bakanım istifa edecek misiniz?" şeklindeki sorusuna Akşener sinirlendi ve "Çok mu istiyorsunuz?" diye yanıt verdi.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Akşener, 28 Şubat tarihli Milli Güvenlik Kurulu toplantısında hükümete bazı tavsiyelerde bulunulduğunu ve bu tavsiyelere uyulması için 14 Nisan'da yapılan valiler toplantısı sonrasındaki gelişmelerin değerlendirildiğini söyledi.

İçişleri Bakanı, laikliği hiçbir şekilde dinsizlik olarak görmediklerini, insanların din ve vicdan hürriyeti, inanç ve ibadet hürriyetinin laiklikle teminat altına alındığını söyledi.

Yasal olmak kaydıyla camilerin, kuran kurslarının ve her türlü dini eğitim veren kurumun açılarak faaliyetlerini sürdüreceğini kaydeden Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Esasen biz gerçek islamın öğretilmesini, devletin ve milletimizin bekaasının bir garantisi olarak görüyoruz. Oysa bugün bu kavramların hepsine saldıran kökü dışarıda bazı gruplar, vatandaşlarımız arasında nifak tohumları ekmektedir. İşte tepkimiz bunadır. Kuran kursları, öğrenci yurtları ve pansiyonlardan izinsiz açılanlar kapatılacaktır. Yasal yollardan açılmış olanların denetimi ise titizlikle sürdürülecektir. Bölücü, yıkıcı veya irticai faaliyetlere asla müsaade edilmeyecektir."

'Kadrolaşmaya izin yok'

İllegal grupların her zaman devlet kadrolarını da hedef aldığını söyleyen İçişleri Bakanı Akşener, bundan sonra kamu personeli alımında azami dikkat gösterileceğini ve bölücü, irticai nitelikli kimselerin devlet kadrolarına sızmalarının önleneceğini bildirdi.

Akşener, halen çalışan kamu görevlilerinden bu tür davranış içerisinde bulunanların da tespit edileceğini, yasal yollardan görevlerinden uzaklaştırılacaklarını kaydetti. Belediyelerin kamuoyunu rahatsız eden uygulamalarının dikkatle takip edileceğini de anlatan Akşener, "Belediyelerimizin personel alımında ve istihdamında belirli esaslara uyulması sağlanacaktır. Bazı belediyelerin Silahlı Kuvvetlerimizden uzaklaştırılan kişileri sırf bu gerekçe ile göreve aldıkları şeklinde bir kanaat oluşmaktadır" dedi.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Bu sayfa YÖRE Elektronik Yayımcılık tarafından hazırlanmıştır. Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr
YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.